Hallands Nyheter

Vidunderli­gt skön seger för Mexiko

- WIKTOR NUMMELIN/TT

Världsmäst­arna har fallit – åtminstone tillfällig­t. Mexiko skrällde rejält mot Tyskland. – Vi har jobbat länge för det här, säger matchhjält­en Hirving Lozano till Fifa.

MEXICO TYSKLAND 1 0

Undan gick det. Tre mexikaner sprintade som aldrig förr i kontring mot Tyskland efter en dryg halvtimme. Från Carlos Vela gick bollen till Javier Hernández och vidare till Hirving Lozano.

22-åringen från PSV Eindhoven fick emot sig mittfältar­en Mesut Özil, men fintade bort honom och drog in 1–0 bakom Manuel Neuer i tyska målet.

EUFORIN VAR TOTAL på de Mexikodomi­nerade läktarna i Moskva.

Lika total var succén för Mexikoträn­aren Juan Carlos Osorios kontringst­aktik.

– Vårt motto var att spela med kärleken till att vinna och inte med rädslan för att förlora, säger colombiane­n till nyhetsbyrå­n Reuters.

– Tränaren bad oss att spela som vi gör utan att vara nervösa och det gjorde vi. Det här är resultatet av hur vi har jobbat varje dag. Vi har många duktiga spelare och kan spela fotboll, säger Hirving Lozano, som beskriver sitt mål som sitt livs bästa, till Fifa.

Trots att Tyskland försökte och försökte var det egentligen bara riktigt nära en enda gång – då Toni Kroos frispark gick i ribban via Mexiko-målvakten Guillermo Ochoas händer.

TYSKLANDS SVIT MED sju raka premiärvin­ster – de flesta med stora siffror – bröts.

Och plötsligt är den svenska Vmgruppen en mycket mer svårberäkn­ad historia.

Medan så gott som alla experter hade räknat med en klar tysk seger och en kamp mellan främst Mexiko och Sverige om andraplats­en får alla scenarior nu skrivas om.

Inte minst för Sverige blir läget annorlunda då det som väntar i Sotji på midsommard­agen nu blir ett Tyskland som sannolikt måste vinna för att ha en chans att gå vidare.

Å andra sidan var söndagskvä­llens Tyskland inte alls så bra som laget brukar vara. Passningss­pelet gick trögt, chanserna uteblev och arbetsinsa­tsen – inte minst hemåt – var alldeles för svag.

Ett likadant tyskt spel i Sotji så har Sverige definitivt chansen.

– MEXIKO FÖRTJÄNADE segern. Om vi fortsätter så här blir jag orolig. Men jag förväntar mig att vi ska bättra oss, säger tyske mittbacken Mats Hummels enligt Reuters.

– Vi är under press nu. Vi måste få sex poäng från våra kommande matcher. Vi spelade inte bra. Vi hade våra chanser men gjorde inte mål, säger mittfältar­en Toni Kroos.

Samtidigt har Mexiko visat sig vara ett betydligt bättre lag än många gissade på förhand.

– Vi är menade för stora saker. Vi har ett bra lag och jobbar hårt, nu är det bara att fortsätta på det här sättet, säger Hirving Lozano.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? VILD GLÄDJE. Mexico har slagit Tyskland
Bild: PETTER ARVIDSON VILD GLÄDJE. Mexico har slagit Tyskland

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden