Hallands Nyheter

Skiftade nummer ska lura Sverige

- TT

Sydkorea har inte bara spionerat på Sverige. Förbundska­pten Shin Tae-yong & Co har även sett till att variera spelarnas tröjnummer under Vm-förberedel­serna. – Vi ville förvirra det svenska laget, säger han.

Shin Tae-yong säger att han känner sig lugn inför Sydkoreas första match i VM i Ryssland, och han anser att laget har gjort allt för att vara väl förberett till öppningsma­tchen på Nizjnij Novgorod-stadion.

Och med allt menar förbundska­ptenen verkligen det mesta.

Tae-yong uppger bland annat att de har spionerat på Sverige.

– Alla lag vill veta allt om sin motståndar­e, och det är något som vi också gör. Alla analyserar och gör allt för att vinna. Vi försöker få veta så mycket som möjligt. Det är en del av vårt arbete, säger han.

Dessutom har han och övriga i Sydkoreas ledarstab sett till att spelarna har spelat med olika tröjnummer i träningsma­tcherna inför VM, allt för att förvirra den svenske spionen Lars Jacobsson.

– Vi skiftade våra nummer för att vi inte ville visa allt för vår motståndar­e. De har säkert koll på Ki Sungyueng och Son Heung-min men inte de andra, så därför valde vi att spela med olika nummer. Det är svårt för folk från Europa att skilja på våra asiatiska spelare, säger Shin Tae-yong.

Det är också farten som ska göra det för Sydkorea mot Sverige.

Och det är fysiken som skrämmer.

Med snabba kvicka steg lirar sydkoreane­rna boll på Spartak-stadion i lilla Lomonosov, några mil väster om S:t Petersburg.

Några direkta publikmagn­eter är man dock inte. Ändå har Sydkorea en klart lysande stjärna i Tottenhams Son Heung-min. Den 25-årige Premier League-yttern har gjort 30 mål på tre säsonger i London och har en tung roll i Spurs-offensiven bredvid danske Christian Eriksen och engelske Harry Kane.

Den typen av lagkamrate­r saknar han dock i landslaget. Och det märks.

– Det här är långt ifrån så bra som vi måste vara i VM. Vi kan inte längre bara be om ursäkt efter en förlust och säga att vi ska göra det bättre nästa gång. Nu måste spelarna jobba mer, fräste Son till pressen efter Sydkoreas 1–3 i en träningsma­tch mot Bosnien den 1 juni.

Koreanerna väntar sig en klar matchbild.

– Vårt lag är väldigt snabbt, men ni är väldigt fysiskt starka. Och våra mittbackar är oerfarna, säger tv-journalist­en Kim Jae-hyung.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden