Hallands Nyheter

Så lugnt tog Marcus det inte i matchen

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Det har varit många nollor för Vinberg i år. Och nu blev man av med en till.

VINBERG HÖGABORG

(3-1)

Första hemmaseger­n kom i sjätte hemmamatch­en och det var aldrig något snack om det. 4-1 mot Högaborg blev det i division 2 västra.

- Jasså det var första hemmaseger­n. Har inte tänkt på det så mycket, sa Marcus Thorbjörss­on, som inledde målskyttet efter 15 minuter.

- JAG FICK väl rätt bra träff där efter lite flipperspe­l i deras straffområ­de. Det var skönt att få till det och jag tycker att vi utnyttjade hålen i deras backlinje på ett bra sätt, sa Marcus.

Han fick se Robin Thomasson sätta 2-0 när Simon Andersson hittade just ett sådant hål i backlinjen. Där och då hade Vinberg bra kontroll.

Men så stack Joel Sundström upp och reducerade och det blev lite nervöst. Innan Thorbjörns­son såg till att det blev 3-1. Hans hårda skott räddades av Jesper Birkfeldt och gick ut till Malkolm Karlsson som enkelt la in bollen mitt i det tomma målet.

- Bra räddning av målvakten och det spelar ingen roll vem som gör målen.

Thorbjörns­son har startat i de tre senaste matcherna.

- Alltid bra att göra mål som anfallare och vi är många duktiga anfallare men man får inte tänka för mycket för då är det lätt att man spänner sig.

PÅ SLUTET VAR det två nyinbytta anfallare som låg bakom 4-1. Johan Sjögerén spelade fram Medion Kabashi.

- Jag tycker att det är väldigt bra konkurrens bland anfallarna och Marcus är bra i spelet, men har kanske inte fått till det i målskyttet. Han är en bra bollmottag­are som fungerar fint i försvarssp­elet också, sa Michael Svensson, tränare i Vinberg.

Han kunde konstatera att segern aldrig var hotad.

- Vi kanske inte skapade så många målchanser som vi brukar men vi var effektiva. Det kändes också som om vi hade bra fart i våra omställnin­gar.

HÖGABORG HADE SIN styrka i offensiven, men där bak brast det ofta.

- Vi var förberedda på det och tyckte att vi utnyttjade det bra, sa Michael Svensson.

Och Vinberg smyger med lite bakom topplagen.

- Det är en öppen serie där alla lag kan slå alla. Därför är det så viktigt att vinna dessa matcher, sa Michael Svensson.

 ??  ?? MÅLSKYTT. Marcus Thorbjörns­son satte Vinbergs första mål.
MÅLSKYTT. Marcus Thorbjörns­son satte Vinbergs första mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden