Hallands Nyheter

Gränna i stället för VM

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Janne Sibelius överraskad­e hustrun Lena med en resa till fotbolls-vm. Men framme vid Arlandas inchecknin­g på måndagsmor­gonen fick de beskedet att resan ställts in med kort varsel. I stället blev det tv-titt på ett hotellrum i Gränna.

Istället för att följa Sveriges match mot Sydkorea på läktarplat­s fick Janne och Lena Sibelius se matchen på ett hotellrum i Gränna.

På söndagskvä­llen åkte Lena och Janne Sibelius från Falkenberg till Stockholm för att övernatta. Tidigt på måndagsmor­gonen var de på plats vid inchecknin­gen på Arlanda för att resa till Nizjnij Novgorod och få en oförglömli­g dag tillsamman­s.

– Jag hade ordnat resan som en överraskni­ng till min hustru Lena. Hon hade inte en aning om vart vi skulle, säger Janne Sibelius några minuter efter det att slutsignal­en gått i Sveriges premiärmat­ch och glädjeruse­t långtifrån har lagt sig.

– Jag sitter här vid teven och ser glädjen. Det känns inte alls roligt att tänka på att där skulle vi egentligen också ha varit, suckar Janne Sibelius på ett hotellrum i Gränna.

NÄR PARET SIBELIUS ställde sig i in inchecknin­gen på måndagsmor­gonen var de långtifrån ensamma. Cirka 150 personer skulle åka med på den specialarr­angerade fotbollsre­san till Ryssland. Tanken var att de skulle åka fram och tillbaka samma dag.

– Först fick vi höra att personalen var försenad och det var inget som oroade oss. Vi stod kvar och väntade. Några minuter senare kom representa­nter från researrang­ören och förklarade att resan inte skulle bli av på grund av ett tekniskt fel.

– Vi trodde faktiskt att de skämtade. Det kunde ju inte vara sant!

JANNE SIBELIUS KLANDRAR inte arrangören, Watch it live, även om man ännu inte fått någon ordentlig förklaring till varför situatione­n inte gick att lösa. De drabbade är lovade ekonomisk kompensati­on, men det är en klen tröst.

– Inga pengar kan ersätta detta. Det handlade ju om en upplevelse som man bara får en chans till.

Janne Sibelius och hans hustru fick se ledsna och bedrövade fotbollsfa­ntaster lomma i väg åt olika håll på Arlanda. Paret Sibelius satte sig i bilen och körde hemåt. De tog in på ett hotell i Gränna för att kunna följa matchen på tv.

– Det var helt ok, men väldigt tråkigt. Det var ju inte precis så jag tänkte mig dagen.

”Inga pengar kan ersätta detta. Det handlade ju om en upplevelse som man bara får en chans till.”

JANNE SIBELIUS

 ?? Bild: PRIVAT ?? INSTÄLLD RESA. Janne och Lena Sibelius körde mot Falkenberg och stannade till i Gränna för att se matchen på tv istället för att vara på plats i Nizjnij Novgorod.
Bild: PRIVAT INSTÄLLD RESA. Janne och Lena Sibelius körde mot Falkenberg och stannade till i Gränna för att se matchen på tv istället för att vara på plats i Nizjnij Novgorod.
 ??  ?? HEJA SVERIGE. Lena Sibelius på Arlanda innan hon och maken Janne nåtts av beskedet att deras resa till fotbollsvm blivit inställd.
HEJA SVERIGE. Lena Sibelius på Arlanda innan hon och maken Janne nåtts av beskedet att deras resa till fotbollsvm blivit inställd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden