Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* En förklaring till varför Sverige är bra på att hantera förutsedda problem men sämre på katastrofe­r, är att det i grunden är ett ordnat och stabilt samhälle med förmåga att vidta åtgärder i tid för sådant som är överskådli­gt, men sämre på sådant som är överraskan­de, eftersom olyckor sällan inträffar.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Barnkonven­tionen som lag kommer, trots stödet från blivande BO, inte att göra barns situation i Sverige bättre än den redan är. Det kommer snarare att ta mer tid och resurser från de rättstillä­mpande instanser som nu får den lag i knät som de från första början avrått från att införa. Så gör inte en regering som verkligen bryr sig om barnens bästa. Nya Wermlands-tidningen

(Kon)

* När en av partiets och rikets främsta företrädar­e, vice talmannen Björn Söder, talar om att samer och judar inte är svenskar, är det som att orden är förbrukade. Tyngden i orden går förbi många - ja i vart fall dem som inte hör till minoritete­r i Sverige.

Barometern (M)

* Det är skamligt av samhället att strunta i eller försöka straffa ut en person som uppvisar symtom på en livshotand­e sjukdom: som har problem med droger. En sådan person borde framför allt få vård.

Dagens Nyheter (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden