Hallands Nyheter

Fokusera på att hjälpa

-

på ”En prioriteri­ng väljarna måste göra i höstens val” (11/6).

POLITIK. Övriga som också är överrepres­enterade i brottsstat­istiken är svenska barn som växer upp med svenska föräldrar – men där det kanske finns tydliga (eller ibland otydliga) problem inom familjen. Kanske kan det bero på psykisk ohälsa, missbruk, ekonomiska svårighete­r mm, men enligt Sverigedem­okraternas sätt att se på statistik borde innebära att dessa svenska barn inte heller är välkomna i Sverige när de råkat hamna på fel sida om lagen..? För om ni nu inte anser att dessa ska förvisas kan det ju tolkas på ett icke så fördelakti­gt sätt för ert parti. Däremot kanske ni känner (som många andra) att dessa ska erbjudas god hjälp för att klara av att leva inom samhällets gränser.

Oavsett så antar jag att du också noga granskat statistike­n på den delen.

MEN OM VI nu fokuserar på utomeurope­iska flyktingar så kan varken du eller jag förstå vad dessa har fått gå igenom, och inte heller hur det kan leda fram till dåliga och ibland fruktansvä­rda beslut. Detta är dock inget försvar för själva handlingen men däremot människan bakom. Hur sen gärningen bedöms ska inte baseras på gärningsma­nnens etnicitet.

Att tvingas fly från sitt eget land, kanske se nära och kära dödas på vägen, få sin familj splittrad, och genomlida en resa som är fylld av fruktan och oro – för att sen hamna i ett land där man inte kan språket eller ens känner sig välkommen. Kan du ens ana vilka känslor som dyker upp i samband med detta, och att dessa kanske dessutom är oförmögna att förmedla vad de känner och tänker. Visst finns det tolkar, men man öppnar sig bara för någon man har förtroende för, vilket gör att många får bära sina egna bördor i tysthet.

Om SD vill förhindra kriminalit­et och värna om människan (och det svenska samhället) är det precis den här gruppen ni ska rikta in er på och hjälpa på vägen. Oftast behövs inte så mycket, utan man kan många gånger komma långt med ett leende eller några omtänksamm­a ord.

Människan är skapad för att ses, och inte ignoreras (eller sättas i tillfällig­a förvar innan utvisning) – och när vi väl lär oss att verkligen se våra medmännisk­or och möta deras behov kommer vi också att få se underverk.

MITT ERBJUDANDE OM fika kvarstår, och jag kan garantera dig att du kommer att känna dig lika välkommen som min vän från Afghanista­n. För att locka dig extra är jag beredd att erbjuda dig historier om egna dumheter jag gjort (som svensk). Ett av dessa var dessvärre att jag själv varit medlem i Sverigedem­okraterna. Lyckligtvi­s hade jag vänner som stöttade mig igenom den perioden.

Allt gott!

Henrik Olsson

ordningsva­kt

 ?? Bild: TOREBILD: MEEK ?? FLYKT. Kan du ens tänka dig vilka känslor som dyker upp hos den som tvingas fly från sitt land, kanske ser nära och kära bli dödade, och få familjen splittrad?
Bild: TOREBILD: MEEK FLYKT. Kan du ens tänka dig vilka känslor som dyker upp hos den som tvingas fly från sitt land, kanske ser nära och kära bli dödade, och få familjen splittrad?
 ?? Bild: EMIL LANGVAD/TT ?? MATSVAMP. Kantarell är en av de saker från naturen som ger oss föda.
Bild: EMIL LANGVAD/TT MATSVAMP. Kantarell är en av de saker från naturen som ger oss föda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden