Hallands Nyheter

Man häktad för flera stölder och häleri

- STEFAN JOHANSSON stefan.johansson@hn.se

Flera stölder och ett fall av häleri kopplas till samma man. Mannen som greps förra söndagen i samband med en stöld sitter nu häktad.

En man i 40-årsåldern greps av polisen i samband med en stöld i Varberg förra söndagen. Mannen anhölls senare på måndagsmor­gonen av åklagaren. På onsdagen häktades han vid Halmstads Tingsrätt.

ENLIGT KAMMARÅKLA­GARE Sonja Seligmann kunde de koppla honom till flera stölder i Halland utan några större problem. Mannen hade gripits även vid andra stölder men i samband med dessa åter släppts fri.

– Det handlar förmodlige­n om en person som missbrukar och stjäl för att finansiera detta, säger hon.

Mannen har inte varit riktigt samarbetsv­illig. Då det fanns misstankar om att den anhållne mannen skulle kunna förstöra bevis eller fortsätta begå brott valde åklagaren att häkta honom.

– Han erkände det senaste brottet som han greps vid men ville inte riktigt berätta mer om de övriga, säger Sonja Seligmann.

I ETT FÖRSTA skede sitter mannen nu häktad i 14 dagar. Om polisens utredning är klart tills dess är oklart.

– Polisen jobbar på med utredninge­n och sedan väcks förmodlige­n åtal efter att utredninge­n är klar, säger Sonja Seligmann.

DET SER UT att finns en hel del bevis och ett erkännande, trots det vill inte åklagaren Sonja Seligmann ta ut något i förskott.

– I vissa delar finns det bra bevisning men jag vågar inte sia om utgången, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden