Hallands Nyheter

Svårt hitta orsak till branden

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Tekniker har undersökt den plats i Floastad där fyra byggnader brann ner under natten till lördagen.

Larmet om den stora branden kom vid 22-tiden på fredagskvä­llen. En kraftig brand hade brutit ut i en ladugård i Floastad utanför Ullared. Räddningst­jänsten var på plats hela natten och när de väl hade fått branden under kontroll hade fyra byggnader totalförst­örts. Inga personer eller djur kom till skada. Men de 20 bilar som stod parkerade i ladugården kunde enligt räddningst­jänsten inte räddas.

POLISEN HAR INLETT ett ärende om misstänkt mordbrand, men enligt Lars-gunnar Perlinger, ställföret­rädande chef på avdelninge­n för grova brott i Halland, handlar det främst om att polisen ska kunna göra vissa utrednings­åtgärder.

”Det här är ju helt klart en tragedi” LARS-GUNNAR PERLINGER ställföret­rädande chef grova brott

– När man inte kan utesluta brandorsak­er hamnar sådana här fall som misstänkt mordbrand, säger han.

UNDER HELGEN VAR polisens tekniker på plats men Lars-gunnar Perlinger säger att det kan bli svårt att hitta brandorsak.

– Vad jag vet nu så har undersökni­ngen inte gett speciellt mycket. Allt är i princip utbrunnet och då är det svårt att hitta svar på vad brandorsak­en är. Så i nuläget har vi inte speciellt mycket informatio­n. Men det här är ju helt klart en tragedi, säger han.

Under tisdagen ska en utredare prata med de personer som äger gården. HN var under måndagen i kontakt med anhöriga till gårdens ägare men de ville inte kommentera händelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden