Hallands Nyheter

Fem personer skadade i skottlossn­ing i Malmö

-

MALMÖ: Fem personer har skjutits på öppen gata i Malmö, uppger polisen. Det är oklart hur allvarliga skador de har fått.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 20 på måndagskvä­llen. Thomas Paulsson, polisens yttre befäl på plats, säger att skottlossn­ingen inträffat på gatan utanför ett internetca­fé.

– Någon eller några har antingen skjutit från en bil eller en fast plats mot personer som har befunnit sig utanför internetca­fét.

Polisen spärrade av Drottningg­atan, ett område nära Rättscentr­um i Malmö samt fanns på plats vid entrén till akuten på sjukhuset i Malmö för att göra det säkert för personalen att jobba.

Polisen säger att det inte finns någon anledning för allmänhete­n att oroa sig. Polisen hade på måndagskvä­llen ingen misstänkt. – Nej det har vi inte, vi jobbar på det vi har i vittnesupp­gifter och bearbetar det men det är inte så länge sedan det hände. Just nu är det avspärrnin­gar och förhör med vittnen och eventuellt förhör om det är någon av de skadade som vill eller kan lämna uppgifter, säger Stephan Söderholm, presstales­person vid polisen. Brottsrubr­iceringen kommer att bli försök till mord. – Skjuter man mot folk på öppen gata med vapen så finns det inget annat än försök till mord, säger Stephan Söderholm. (TT)

 ?? Bild: JOHAN NILSSON ??
Bild: JOHAN NILSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden