Hallands Nyheter

Ersättaren Jansson hyllades

- ANDERS WALLIN/TT

Med kort varsel ersatte han sjuke Victor Nilsson Lindelöf.

Efter 1–0-segern mot Sydkorea fick storspelan­de Pontus Jansson beröm – men själv sade han: – Det var inte så svårt, om jag ska vara ärlig.

”En omtumlande dag.” Det var Pontus Janssons första ord efter Sveriges Vm-öppning mot Sydkorea. Det är lätt att förstå honom. När 27-åringen vaknade i Nizjnij Novgorod var han inställd på att sitta på bänken i Sveriges Vmöppning mot Sydkorea. Men när Victor Nilsson Lindelöf var sjuk fick han snabbt ställa in sig på att starta intill lagkaptene­n Andreas Granqvist i mittförsva­ret.

– ”VIGGE” SKREV till mig att han mådde dåligt igen, att han kände sig frossig och hade feber. Så jag gick in till honom och han var väldigt ledsen. Jag tröstade honom så gott det gick och sedan var det bara för mig att ladda upp, sade han.

– Alla som kommer in i det här laget gör det bra, det är lätt och tydliga roller för de flesta. Det var inte så svårt, om jag ska vara ärlig.

Tillsamman­s med Granqvist styrde Pontus Jansson Sveriges försvar, och det var en detalj som ledde till en 1–0-seger samt en bra start på VM.

han lovord från

OCH EFTERÅT FICK sina medspelare.

– Jag tycker vi visade att vi kan skifta i laget. Vår grund, vår trygghet i försvaret fungerade jättebra när ”Ponne” kom in, sade Sebastian Larsson.

– Det var ingen lätt situation men han gjorde en strålande match. Han kändes stabil där bak. Emil Forsberg: – Fantastisk. Men jag var aldrig orolig. Jag har spelat med honom och vet vilken bra fotbollspe­lare han är. Albin Ekdal: – ”Ponne” kommer in och gör en bra match. Andreas Granqvist: – Pontus kom in och gjorde det väldigt bra, och vi får se framöver hur det ser ut, hur Janne bestämmer att vi ska spela, sade han.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? LÄGE FÖR POÄNG. Varbergs Nahom Girmai och tränaren Joakim Persson efter derbyt mot HBK. Nu väntar Helsingbor­gs IF på hemmaplan.
Bild: KRISTER ANDERSSON LÄGE FÖR POÄNG. Varbergs Nahom Girmai och tränaren Joakim Persson efter derbyt mot HBK. Nu väntar Helsingbor­gs IF på hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden