Hallands Nyheter

Varbergs nyckel mot HIF ligger i boxarna

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Varbergs Bois kämpar vidare och nu väntar publikmatc­h mot HIF. Men utan Andreas Granqvist. – Det kvittar egentligen, men det hade varit kul att möta honom, säger Nahom Girmai.

Spelmotorn på mitten Nahom Girmai har varit krasslig men är på bättringsv­ägen och spel mot HIF på tisdag ska inte vara några problem.

– En intressant och rolig match. Vi möter ett lag som är i bra form, säger Nahom Girmai. Vad blir nycklarna just mot HIF?

– Det är som vanligt: kämpa, kriga, springa på och spela bra så kommer det. Vi måste ha tålamod så kommer chanserna - och att vi tar dem.

HN liverappor­terar från Påskbergsv­allen med start 18.45 på

BOIS BEFINNER SIG på negativ kvalplats medan HIF jagar i toppen.

– Vi behöver ju poängen, med tanke på att vi vill ju uppåt i tabellen. Det har sett bra ut, men vi har inte haft turen riktigt på vår sida, menar Girmai.

Senaste veckorna har det varit internt bråk i Bois. Men nu vill man gå vidare.

– Det har hänt jättemycke­t, men det känns faktiskt bra nu. Det har inte påverkat oss så mycket. Vi har släppt det och vill fokusera på vårt eget och göra det så bra som möjligt på planen.

NAHOM GIRMAI SKREV på för Varberg samtidigt som Albert Ejupi. Det blev ett tvåårskont­rakt. Uppgifter till HN säger dock att han har ögon på sig, bland annat från norskt håll (Vålerenga).

– Jaså? Det är inget jag tänkt på. Det får min agent sköta i så fall. Jag försöker köra på här. Just nu är det Varbergs Bois som gäller.

Joakim Persson, tränare i Varbergs Bois, ser möjlighete­r inför matchen mot HIF.

– Vår förbättrin­gspotentia­l ligger i båda boxarna. Fotbollsmä­ssigt tycker jag att vi har kommit väldigt långt. I alla fall de senaste fyra matcherna har vi haft en viss dominans i spelet, men i två av matcherna genererar de i alldeles för få målchanser även om vi inte släpper till så mycket vare sig mot Brage eller Degerfors, säger ”Jocke” och fortsätter:

– Vi måste skaffa oss fler möjlighete­r, mot HBK och Falkenberg www.hn.se

– Som vilken match som helst. Jag har väl extra koll eftersom man bor i staden. Om de har och gör några taktiska drag. (Mikael) Dahlberg spelar de lite med eftertanke. Ibland startar han och ibland kommer han in sista 20, för att hantera sin skadesitua­tion. Sen en som Max Svensson har tagit enorma kliv och är absolut en kille vi måste ha koll på. Han har fått fria tyglar och har gjort en fin säsong.

BOIS HAR INGA avstängnin­gar som stör. Däremot kommer inte Albin Skoglund till spel på grund av öroninflam­mation. Zev Taublieb har tränat de sista passen men är inte aktuell för match.

 ??  ?? HAR ONT I ÖRONEN. Albin Skoglund vilar på grund av öroninflam­mation.
HAR ONT I ÖRONEN. Albin Skoglund vilar på grund av öroninflam­mation.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden