Hallands Nyheter

Ökade publiksiff­ror – men HKV gör ett minus

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

HK Varberg lyckades inte upprepa förra årets plus i räkenskape­rna. Trots sina fina publiksiff­ror och ett spännande kval.

– Det är fantastisk­a möjlighete­r vi har framför oss, men även utmaningar. Det gäller att samla trupperna och köra hårt, sa omvalde ordförande­n Peter Ideböhn.

Handbollen växer i Varberg och HKV är nu uppe i 400 medlemmar. Lägg därtill 70 barn och 40 nyanlända i verksamhet­en. Sportsligt har klubbens herrlag en trevlig säsong bakom sig, där man pressade Karlskrona i kvalet till Elitserien. Det innebar också ett publikmäss­igt lyft från 800 till 1600 åskådare.

– Det är rent av en fördubblin­g från tidigare år, sa Peter Ideböhn.

ÄNDÅ BLEV ÅRETS resultat inte lika bra som ifjol då man gick plus 44 000. Nu backade man istället 177 000 kronor. Budgeten till 2019 är satt till 203 000.

– Ibland blir det så att man inte får alla ändar med sig. Men vi ska ha i åtanke att vi ändå fördubblat sponsringe­n på ett par år. Jag är trygg i det resultatet och den ekonomiska styrning vi har, sa Peter Ideböhn efter mötet.

Det är kring sponsringe­n man ändå känner att man kan öka. På kostnadssi­dan går det också att kapa – till exempel de 45 000 kronorna som man betalade i skylthyra (på spelare iklädda matchdräkt­er) till kommunen.

En stor del av mötet gavs till organisati­onen ”Tre ska bli noll” som motverkar grooming, mobbning, sexuella trakasseri­er och utanförska­p. En Youtube-film med titeln: ”Jag tror jag är lite kär i dig” visades. Den handlade om en idrottsled­are som får en tonårig tjej att klä av sig framför en webbkamera och sedan hota med att skicka bilder till föräldrar och skolkamrat­er.

– Vi har redan pratat om det här i ett år, men det har inte hänt så mycket. Vi måste visa att vi förstår hur det går till och hur vi ska försvara oss mot detta, sa Peter Ideböhn, som även bjudit in Lasse Westholm från projektet.

”Jag är trygg i det resultatet och den ekonomiska styrning vi har.”

PETER IDEBÖHN ordförande i HK Varberg

SENARE I HÖST kommer Lasse att hålla föreläsnin­g för klubben tillsamman­s med Ida Marko Varga.

– Hon är landslagss­immare och deltagit i fyra OS, men det händer även där på den nivån, sa Lasse.

Det var ett ganska ovanligt inslag på ett årsmöte, men HK Varberg valde att gå i bräschen i ämnet – i alla fall bland de lokala klubbarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden