Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Det mest stötande med den samlade vänsterns tal om öppenhet är falskheten. För dem betyder öppenhet öppna gränser men utan vägar in i det gemensamma. Hit men inte längre och svenska jobb till svenska jobbare.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Sverigedem­okraternas form av nationalis­m verkar bygga på idén att tala om vilka som inte får vara med. Ivern att få kasta ut människor ur det gemensamma, det svenska, bygger på en tes om att ett land består av grupper av nationer, fasta och oföränderl­iga. Inte av variations­rika människor som kan vara både det och det andra, samtidigt.

Södermanla­nds Nyheter (C) * Socialdemo­kraterna säger sig hålla hållbarhet högt. Men handen på hjärtat, hur många tror att de bostäder som i dag uppförs kommer att åldras med skönhet? Ändå möts de främst av kritik för att de är för påkostade bostadsrät­ter som människor med skral privatekon­omi inte har råd att bo i.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Vad Lärarnas Riksförbun­d borde ägna sin energi åt är att ställa kvalitetsk­rav på sina arbetsgiva­re och lyfta fram de skolor som lyckas väl, alldeles oavsett organisati­onsform. Och facket bör definitivt undvika att göra sig till ansvariga politikers kompanjone­r.

Trelleborg­s Allehanda (Lib) * Man tar inte en snabb sväng till affären efter ett par groggar för att man inte känner sig så påverkad. Och man ger sjutton i att elda upp den där rishögen på gården när räddningst­jänsten säger att det inte är säkert. Riktigt hur svårt kan det vara?!

Tidningen Ångermanla­nd (S)

* Problemen i de utsatta områdena sitter djupare än i slitna tapeter som lätt kan bytas ut. Att de som kan flyttar därifrån beror i grunden på den höga brottsligh­eten, undermålig­a skolor och otrygghet.

Skaraborgs Allehanda (Lib)

* Intresset för att bevara särskilda naturmiljö­er delas av både staten och skogsägarn­a. Men för att det ska ske krävs att myndighete­rna också tar hänsyn till ägarintres­sena och den uppoffring det faktiskt är att undanta sin skog från avverkning.

Mariestads-tidningen (Kon)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden