Hallands Nyheter

Kommunen vill bli bättre i sin kommunikat­ion

- TOVE GONTRAN tove.gontran@hn.se

Varbergs kommun har gjort förändring­ar gällande sitt kommunikat­ionsarbete. En helt ny avdelning har skapats och ambitionen är att bli bättre på att nå ut till medborgarn­a.

Tidigare har kommunikat­ionsavdeln­ingen legat som en enhet under kommunkans­liet. Sedan den 1 maj har de blivit en egen avdelning direkt under kommundire­ktören, Carl Bartler. Hur kommer medborgarn­a i Varberg att märka detta?

– Vi tycker att vi i dagsläget har en god kommunikat­ion inom våra ansvarsomr­åden. Men vi behöver bli ännu bättre på att möta behov. Vi uppfattar tydligt att kommuninvå­narna, besökare och företag vill att det ska vara lättare att komma i kontakt med kommunen. Vi måste också bli bättre på att kommunicer­a den utveckling som sker just nu i Varberg, säger han.

Kommundire­ktören har utsett Krister Svahn till chef för den nya avdelninge­n. Han arbetar för närvarande som presschef på Ringhals kärnkraftv­erk och har en bakgrund som kommunikat­ör på Göteborgs universite­t samt reporter på Göteborgs-posten och Hallands nyheter.

– Är man i min bransch så är ett jobb i en kommun, med alla de frågor som finns där, väldigt spännande. Jag tänker också på den klockrena samhällsny­ttan. Det händer väldigt spännande saker i Varberg just nu, säger Krister Svahn om sin nya tjänst. Tjänsten är helt ny, vad ser du, som den största utmaningen?

– De många olika frågor en kommun hanterar är i sig en utmaning. Man verkar på så många sätt; från barn- till ålderdom. För mig gäller det att vara ödmjuk i att komma in och leda en ny avdelning samt ta till vara på den kunskap som finns.

– Det läge som Varberg befinner sig i, som en tillväxtko­mmun, är otroligt spännande. Bland annat pågår stora infrastruk­turprojekt, men jag vill inte glömma det dagliga arbetet och jobba för att synliggöra det. Vad är det viktigaste att ta tag i?

– Först måste jag lyssna in var man befinner sig och se hur kommunikat­ionen ser ut. Min roll blir att föra in kommunikat­ionsperspe­ktivet i en massa olika sammanhang, att stärka kommunikat­ionstänket och få det att användas som ett verktyg, både i kommunens förvaltnin­gar och för varbergarn­a.

Krister Svahn tillträder sin nya tjänst i september.

”I min bransch så är ett jobb i en kommun, med alla de frågor som finns där, väldigt spännande”

KRISTER SVAHN tillträdan­de kommunikat­ionschef

 ?? Bild: ANNIKA ÖRNBORG ?? NYTT. Krister Svahn, nuvarande presschef på Ringhals, börjar som kommunikat­ionschef i Varbergs kommun till hösten.
Bild: ANNIKA ÖRNBORG NYTT. Krister Svahn, nuvarande presschef på Ringhals, börjar som kommunikat­ionschef i Varbergs kommun till hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden