Hallands Nyheter

Spindelman­nen hjälper polisen

- DANIEL PAULSSON

Polisen i Halmstad och Laholm får hjälp från oväntat håll.

I ett skämtsamt facebook-inlägg, som i skrivande stund gillats av mer än 1 200 personer, skriver polisen i Halmstad och Laholm att de också behöver semester.

”Vi har därför kallat in extrahjälp inför midsommar och andra händelser i sommar. Spindelman­nen är först ut!”, skriver de och publicerar bilden på Spindelman­nen i miniformat som klänger sig fast på en patrullbil.

Det är inte bara spindelman­nen som hjälper till, men vilka resten av superhjält­arna är förblir en hemlighet: ”P.g.a. sekretess får vi inte nämna vilka andra superhjält­ar som hjälper oss i sommar... men ni kan vara lugna... det finns polisbilar med poliser i också”, skriver de.

I en av kommentare­rna till inlägget tycker sig någon känna igen bilen: ”Ser precis ut som den bilen som körde mot enkelrikta­t inatt (natt mellan lördag och söndag) ner för Bagarliden i Laholm. Kanske skall man lära spindelman­nen trafikregl­er.”

Polisen replikerar: ”Spindelman­nen använder nät för det mesta. En polisbil får köra mot enkelrikta­t även om vi bara rutinpatru­llerar. Likaväl som vi får köra på bussgata eller på ett torg.”

SVT Halland var först med att skriva om hjältarnas uppbacknin­g.

 ?? Bild: POLISEN ?? STARK SOMMARVIKA­RIE. Spindelman­nen klänger sig fast på bilden i polisens facebook-inlägg.
Bild: POLISEN STARK SOMMARVIKA­RIE. Spindelman­nen klänger sig fast på bilden i polisens facebook-inlägg.
 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG / TT ?? INTE KÖRT. Det är löntagarna­s sommar. Ett samtal till Pepptelefo­nen kan löna sig, menar Företagarn­a.
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT INTE KÖRT. Det är löntagarna­s sommar. Ett samtal till Pepptelefo­nen kan löna sig, menar Företagarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden