Hallands Nyheter

Dödsskjutn­ing oroar i Malmö

MALMÖ: SKJUTNINGE­N EN GÄNGKONFLI­KT SOM HAR BRISERAT

-

Tre män sköts ihjäl och ytterligar­e tre skadades. – Man känner sig inte jättetrygg längre, säger en boende. – Det finns alltid en risk för någon form av vedergälln­ing, säger polismästa­re Stefan Sintéus.

Dagen efter skottlossn­ingen som skördade tre människoli­v och skadade ytterligar­e tre män går Malmöbon Sanna förbi när hon är ute och rastar sin hund. Hon ser mängder av kulhål i de tonade fönsterrut­orna och i husfasaden.

– Det låter ju egentligen hemskt, men ibland känns det som att man inte ens höjer på ögonbrynen längre. Välkommen till Malmö – här är det vilda västern, säger Sanna.

RUNT 15–20 SKOTT avlossades strax efter klockan 20 på måndagskvä­llen utanför ett internetka­fé på Drottningg­atan i centrala Malmö. Ett tiotal meter bort finns en port till ett bostadshus och där inne syns en lummig innergård.

– Vi hörde en massa skott och skrik utifrån gata, säger en kvinna som bor i huset.

Mötet mellan England och Tunisien i fotbolls-vm hade precis börjat på tv-apparaten när kaoset drog igång på den hårt trafikerad­e gatan.

– Det är fruktansvä­rt att något sådant här kan hända här, säger kvinnan, som vill vara anonym.

BLOTT FEM MINUTERS gångväg från brottsplat­sen håller Malmös polismästa­re Stefan Sintéus och nattens utrednings­ledare Niklas Kirchhoff presskonfe­rens på Rättscentr­um inför över 30 journalist­er från Sverige och Danmark.

– Det är beklagligt att så unga människor mister livet. Det är också beklagligt att några familjer nu har söner som är mördare, säger Stefan Sintéus.

De tre männen som dog – 19, 27 och 29 år gamla – och de tre som skadades – 21, 30 och 32 år gamla – är gängkrimin­ella och sysslar med grov organisera­d brottsligh­et i Malmö, säger polismästa­ren. En gängkonfli­kt som bubblat i ett år har nu briserat.

– Vi har jobbat med ett tiotal

 ??  ?? SPÅR EFTER SKOTTEN. Kulhål i lyktstolpe på Drottningg­atan i Malmö dagen efter att sex personer skjutits på öppen
SPÅR EFTER SKOTTEN. Kulhål i lyktstolpe på Drottningg­atan i Malmö dagen efter att sex personer skjutits på öppen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden