Hallands Nyheter

Galen målfest när Bois knep poäng av Helsingbor­g

FOTBOLL: SUPERETTAN

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Andreas Landgrens volleyskot­t touchade Albert Ejupi och gick stolpe in. Då krossades Varbergs Bois dröm om första trepoängar­en sen i början av maj.

– Vi måste bli tuffare och ta bort skiten alltså. De får inte ha sånt tryck på oss, sa Joakim Lindner.

Varbergs Bois hade accepterat en pinne mot HIF alla dagar i veckan innan matchen. Men som matchen utvecklade sig så förstår man besvikelse­n.

– Vi ska ju vinna en sån här match när vi leder med både 2–0 och 3–1, sa Joakim Lindner.

I omklädning­srummet efter slutsignal­en höjde tränaren Joakim Persson rösten: ”grabbar ni har ju spelat fotboll i hela era liv”. Och nog syftade han på tappet från just 3–1-ledning som förvandlad­es till 3–3.

– Efter 3–1 går vi ner på en fembacklin­je och försöker stänga kanterna. Då rundar de oss gång på gång. Att vi bara släpper in tre mål är egentligen en gåta, sa Joakim Persson på presskonfe­rensen.

FÖRSTA DELEN VAR han såklart mer belåten med. Nahom Girmai spelade fram Joel Palmquist redan efter tre minuter. Och innan pausvilan ökade Perparim Beqaj på till 2–0 efter en fin nedtagning på Sebastian Möllers inlägg följt av ett magiskt avslut.

– Har man förlorat fem matcher i rad har man inte det största självförtr­oendet, men vi hade självförtr­oende i första halvlek, sa Joakim Persson.

P-O Ljung var inte lika nöjd – av förklarlig­a skäl.

– Första halvlek var jättesvag. Prestation­en kostar på när alla vi vill få involverad­e i speluppbyg­gnaden får en mardrömsst­art. Vi hade väl bara två bollinneha­v i första som är något att ha, sa HIF:S tränare.

Om Bois ägde boll och rörde fötter, enligt ”legs feed the wolf”modellen, i första halvlek så blev det besvärliga­re i andra.

– Vi blir tvingade att plocka ut

Varbergs Bois–helsingbor­g 3–3 (2–0) 1–0 Joel Palmquist (3), 2–0 Perparim Begaj (42), 2–1 Max Svensson (57), 3–1 Joakim Lindner (61), 3–2 Darijan Bojanic (67), 3–3 Andreas Landgren (81). Publik: 1 512.

Nahom (stämpling på foten), men leder matchen två gånger. Det blir lite rock n roll och vi blir nedtryckta. Samtidigt möter vi ett lag med erfarenhet, sa Joakim Persson och fortsatte:

– Sen är det inga dåliga mål som HIF gör. Alla tre är kvalitet. Max (Svensson) knorrar in den i bortre, frisparken (Darjin Bojanic) tillhör Vm-scenen. Volleykano­nen (Landgren) touchar och det var väl lite tur.

LJUNG KOMMER INTE skicka julkort till domare Antti Kanerva.

– Det enda som stoppar oss idag är att domarna dömer bort ett mål för offside. De säger att Max Svensson är offside, men det är han definitivt inte. Sen ändrar de sig till att det kan ha varit (Fredrik Liverstam) men han är bakom bollen. Vi gjorde fyra mål, men fick med oss tre bollar och det räckte till en poäng. Joakim Persson kontrade: – Det var en väldigt röd domare. Var det inte offside som P-O säger, så tackar vi för poängen. Det är alltid lotteri med den mannen (Kanerva).

”Vi måste ha treorna nu där vi ligger så jag är inte helt nöjd” JOAKIM LINDNER,

VARBERGS BOIS

JOAKIM LINDNER HADE velat se sitt lag stänga matchen.

– Vi måste ha treorna nu där vi ligger så jag är inte helt nöjd, sa Joakim Lindner.

Kvittering­en var olycklig som sagt, då den snuddade Albert Ejupi och gick stolpe in.

– Ett litet flytmål även om det var ett jättebra skott. Men vi har ju också bra kontringsl­ägen för 4–1. Det är kanske oerfarenhe­t där.

 ??  ??
 ??  ?? DELAD POTT. Varbergs Hampus Zackrisson och Helsingbor­gs Mikael Dahlberg under en match där Bois ledde med 3–1
DELAD POTT. Varbergs Hampus Zackrisson och Helsingbor­gs Mikael Dahlberg under en match där Bois ledde med 3–1
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? men som slutade 3-3.
Bild: KRISTER ANDERSSON men som slutade 3-3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden