Hallands Nyheter

Annervi kvar i topp i Ginetta GT5 Challenge

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Hallänning­en Marcus Annervi fortsätter att övertyga i Ginetta GT5 Challenge.

När årets andra deltävling avgjordes i Anderstorp körde Marcus Annervi till sig en seger och en andraplats och slog vakt om sin ledning i mästerskap­stabellen.

– Nästa deltävling avgörs hemma i Falkenberg och då går vi för dubbla segrar igen, säger 22-åringen.

DET VAR MED segrar i båda racen Marcus Annervi inledde säsongen i Ginetta GT5 Challenge på Ring Knutstorp i början på maj. Målsättnin­gen var en ny dubbel i Anderstorp och till en början gick allt enligt planen. ”Mackan” var nämligen snabbast i kvalet och erövrade dubbla pole positions. Men det satt hårt inne.

– Det var först på det sista kvalvarvet som jag lyckades få till en riktigt snabb tid. Jag har nog aldrig gasat så hårt någon gång tidigare i karriären, sa Annervi, som tog ledningen från pole position i det första heatet.

MEN MITT I det samma fick han se sig passerad av Hampus Rydman.

– Vi hade en set up på bilen för tungt regn, men det kom inte så mycket och var i princip torrt runt hela banan. Däcken tog slut och bilen betedde sig konstigt. Rydman kom rätt fort och jag orkade inte sätta emot. Det var bara att släppa ho- nom och försöka ta så mycket poäng som möjligt.

I DET ANDRA heatet stod Annervi återigen i första startruta.

– Jag tog ledningen, fick en stor lucka och hade racet under kontroll när det blev safety car och Rydman kunde komma ikapp. Efter det lyckades jag inte riktigt skaka av mig honom. Han var uppe och visade sig några gånger, men riktigt orolig var jag inte.

Nästa deltävling i Ginetta G5 Challenge avgörs på Marcus Annervis hemmabana i Falkenberg 7-8 juli.

”Jag har nog aldrig gasat så hårt någon gång tidigare i karriären.”

MARCUS ANNERVI

 ?? Bild: PRIVAT ?? I TOPPEN. Marcus Annervi övertygade på Anderstorp.
Bild: PRIVAT I TOPPEN. Marcus Annervi övertygade på Anderstorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden