Hallands Nyheter

Berentsen blir kvar

HANDBOLL: ALLSVENSKA­N

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

– Jag har en god tro på oss som lag. Vi gjorde en bra säsong och vill lika mycket igen, säger Filip Berentsen.

”Det är mycket som ska stämmas av innan det finns ett definitivt svar” sa HK Varbergs tränare Hasse Karlsson på frågan om hur det skulle bli med Filip Berentsen inför nästa säsong för bara några dagar sedan.

Han har jagats av många klubbar och bland annat från Handbollsl­igan och utomlands har det funnits intresse. Men på tisdagen blev det klart. Filip Berentsen stannar kvar i H K Varberg.

– DET KÄNNS naturligtv­is väldigt skönt och vi har velat länge velat förlänga med Filip. Nu känns det bra att vi har landat i ett kontrakt och kan fokusera på handbollen, säger tränare Hasse Karlsson. Hur kommer det sig att det har tagit så lång tid att komma till ett besked?

– Dels beror det ju på att han har haft andra ögon på sig men sedan handlar det ju om att man ska göra ett val som känns rätt i magen. Han har väl velat ta ett beslut som känns helt rätt istället för att hafsa fram någonting, säger Hasse Karlsson. Hur känns det att han till slut valde Varberg?

– Jättebra såklart och det har ju varit vårat huvudspår hela tiden. Nu har han varit här ett år och bidragit stort samtidigt som han har potential att utvecklas ytterligar­e.

HK Varbergs målspruta Filip Berentsen har den sista tiden stått kontraktsl­ös och beskedet om vart han ska spela kommande säsong har dröjt. Nu står det klart att mittnian stannar i HK Varberg

”Jag har en god tro på oss som lag. Vi gjorde en bra säsong och vill lika mycket igen”

FILIP BERENTSEN, HK VARBERG

KONTRAKTET MED FILIP Berentsen är skrivit på ett år och det här ligger bakom hans val:

– Helheten. Att jag fortsätter utvecklats i en miljö som funkat bra. Jag trivs och min flickvän trivs i staden. Och jag har ett jobb som funkar i kombinatio­n med handboll.

Det som återstår nu för ledningen i HKV är att övertala Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson att fortsätta ännu en säsong.

 ?? Bild: SUVAD MRKONJIC/BILDBYRÅN ?? VÄLJER EN FORTSÄTTNI­NG I HK VARBERG. Filip Berentsen har nu bestämt sig. Det blir fortsatt spel i HK Varberg.
Bild: SUVAD MRKONJIC/BILDBYRÅN VÄLJER EN FORTSÄTTNI­NG I HK VARBERG. Filip Berentsen har nu bestämt sig. Det blir fortsatt spel i HK Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden