Hallands Nyheter

Nilsson Lindelöf avstod träningen

- TT

Victor Nilsson Lindelöf missade Sveriges premiär i fotbolls-vm på grund av sjukdom. Mittbacken fanns heller inte med på träningen dagen efter vinsten mot Sydkorea. – Men han mår mycket bättre, han är feberfri, säger landslagsl­äkaren Anders Valentin.

Nilsson Lindelöf fick feber och kände sig kraftlös och var därför inte aktuell till Vm-premiären mot Sydkorea. Dagen efter 1–0-segern mådde mittbacken betydligt bättre, febern var borta, och han är nu aktuell för spel i lördagens match mot Tyskland.

– I nuläget finns det ingenting som hindrar det. Vi hoppas att han ska kunna återgå i träning, förhoppnin­gsvis redan i morgon (onsdag), säger landslagsl­äkaren Anders Valentin.

FÖRRA VECKAN VAR även ytterbacke­n Emil Krafth febrig, men Valentin känner ingen oro för att fler ska bli sjuka.

– Nej, det gör vi inte. Det var lite olika saker. Vi misstänker inte att det är någon epidemi eller så, säger Anders Valentin.

De svenska bänkspelar­na tränade under förmiddage­n tillsamman­s med Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Sebastian Larsson och Viktor Claesson medan resten av spelarna körde rehab i gymmet, skriver Aftonblade­t.

LARSSON HALTADE AV mot Sydkorea, men ska också vara okej.

– Det var väl lite krampkänni­ng kanske, jag blev inte ens inkopplad, säger Anders Valentin.

 ?? Bild: MAJA SUSLIN ?? MÅR BÄTTRE. Victor Nilsson Lindelöf saknades på den svenska träningen dagen efter premiären mot Sydkorea. Men han är feberfri och aktuell för spel i nästa Vm-match.
Bild: MAJA SUSLIN MÅR BÄTTRE. Victor Nilsson Lindelöf saknades på den svenska träningen dagen efter premiären mot Sydkorea. Men han är feberfri och aktuell för spel i nästa Vm-match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden