Hallands Nyheter

95 mindre lägenheter ska byggas

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Området Tröinge ängar fortsätter att växa. Fabo ska med NCC bygga 95 lägenheter med tyngdpunkt­en på ettor, tvåor och treor i de mindre storlekarn­a. Byggstart beräknas till hösten.

Till hösten beräknas byggandet av Fabos tre loftgångsh­us i det växande området Tröinge ängar påbörjas. Det är NCC som står som byggherre för projektet.

Husen omfattar 95 stycken hyreslägen­heter och inflyttnin­g planeras att ske under första halvan av år 2020. Fabo kommer att söka investerin­gsstöd för byggprojek­tet.

– STÖDET BYGGER på att man bygger mindre lägenheter som lämpar sig för unga och studenter samt i detta fall med den placeringe­n fastighete­n har tror Fabo att det kommer attrahera pendlare. Här kommer att erbjudas ettor, tvåor och treor med tyngdpunkt på de mindre lägenhetss­torlekarna, säger Roger Almén, marknadsch­ef på Fabo.

”Här kommer att erbjudas ettor, tvåor och treor med mindre lägenhetss­torlekar.”

ROGER ALMÉN marknadsch­ef Fabo

Husen kommer att bli fyra eller fem våningar högt, ha tegelfasad­er och att markparker­ing kommer finnas på innergårde­n är det som är bestämt. Det kommunala bostadsbol­aget sitter tillsamman­s med NCC och projektera­r. När den processen är klar kommer det att finnas bilder och informatio­n om fördelning av lägenheter och storlekar.

– DET SKA göras en marknadsan­alys av området och vi ska titta lite djupare på vilka behov som finns. I vår bostadskö står i dag 11 500 där ska vi ha en dialog om vilka som har intresse att bosätta sig i området och därefter ta beslut i de olika bitarna, säger Roger Almén.

Under hösten ska den första etappen, som omfattar cirka 30 lägenheter, att påbörjas. Uthyrninge­n startar hösten 2019, men redan nu kan personer anmäla sitt intresse. Ordern för att genomföra bygget beräknas bli cirka 110 miljoner kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden