Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

- Hallandspo­sten (Lib)

* Vi har länge haft lyxen att behandla demokrati som ett kulturproj­ekt. Men det är först och främst vårt styrelsesk­ick. Den som tror att värdegrund­sarbete räcker som skydd lurar sig själv. Ordet demokratis­k är kanske det mest utnötta ordet i det svenska språket.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Har vi lärt oss läxan från kalla krigets slut? Även om det är vackert väder just nu behöver Sverige ha ett paraply till hands. Just nu motiverar omvärldslä­get kraftigt höjda försvarsan­slag, men även om läget förbättras behöver vi ett dugligt försvar.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Regeringen har rätt när den noterar att det är dyrt att ta körkort och att många arbetsgiva­re kräver det. Men att göra det möjligt att ta Csnlån för detta är att angripa ett symptom man själv varit med och skapat.

Skaraborgs Allehanda (Lib)

* Public service-bolagen kommer att formligen kunna vältra sig i pengar framöver, och det kommer inte att ges några större begränsnin­gar av vilket innehåll de skall sända. Den politiska enigheten om detta var märkligt stor när den så kallade public servicekom­mittén presentera­de sitt slutbetänk­ande i går. Nya Wermlands-tidningen

(Kon)

* Ökade faktakunsk­aper är ett måste för att förbättra skolan. Det hjälper inte att vara bra på att diskutera, om man inte kan något om det man diskuterar. Men uppenbarli­gen är ökade kunskaper inte något som Skolverket tycker är så viktigt.

Söderhamns-kuriren (obun)

* Samtidigt måste svåra frågor uppmärksam­mas och vridas och vändas på under valrörelse­n. Men utan inblandnin­g eller påverkan från främmande makt. Sverige har problem som kräver lösningar, men de måste belysas med svenska intressen för ögonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden