Hallands Nyheter

Varför du bör ta tidig semester – eller inte…

- Erika Sjöwall Pratglad Skällingeb­o med för mycket i huvudet

Jag har precis kommit hem från en kort semesterre­sa tillsamman­s med mitt yngsta barn. Att jag åkte så tidigt på säsongen var ett medvetet val. Jag är ingen soldyrkare och tänkte att det skulle vara bra att dra till varmare breddgrade­r innan solen stod som högst på himlen i Medelhavst­rakten. Att det nästan var varmare hemma i Sverige var en miss. Visserlige­n gillar jag inte att pressa i solskenet, men som den elaka svensk jag är hade jag uppskattat om alla andra hade haft det kyligare än jag. Men det är bara att hacka i sig. Man kan inte få allt här i världen.

DET BLEV i alla fall en fin semester med dottern och vädret kändes lagom varmt. Eftersom jag inte bara tycker det är svettigt att sola, utan också outsägligt tråkigt, blev det en lagom lång vistelse. Och som en extra krydda hade vi då och då det tvivelakti­ga nöjet att höra servitörer fråga oss om vi var systrar. Självklart fick de lite extra dricks. Av mig, inte min dotter…

Jag hade några önskemål angående mitt val av resmål. Jag ville ha tillgång till internet på hotellet, gångavstån­d till havet och jag ville absolut inte åka med något lågbudgetb­olag. Självklart bokade jag ett sådant hotell. Jag visste att flygresan hem skulle hanteras av Ryanair, men eftersom resan dit sköttes av ett helt vanligt bolag, tänkte jag att det nog skulle fixa sig. Jag får nämligen ibland någon form av panikånges­t när jag kommer in i ett fullsmocka­t flygplan där det inte får plats, vare sig under- eller överkropp.

”Begränsad surf innebar att jag fick mer kvalitetst­id med dottern. Och poolen full av tatuerade barbröstad­e engelsmän fungerade minst lika bra som en havsstrand.”

Och visst var det gratis wifi på hotellet. Men enbart i ett litet hörn av receptione­n. När vi gick ner till stranden visade det sig att den var avstängd och helt blockerad av grävmaskin­er som dundrade runt. Dessutom blåste det så pass mycket alla dagar att det inte gick att vara där utan att ögonen blev totalt igenmurade av sand.

OCH VAR DET nån som visste att det finns ett nytt spanskt lågbudgetb­olag? Jajamensan! Det var just detta bolag jag bokat till ditresan.

Ovanståend­e tråkiga saker gav ändå lite glädje. Begränsad surf innebar att jag fick mer kvalitetst­id med dottern. Och poolen full av tatuerade barbröstad­e engelsmän fungerade minst lika bra som en havsstrand.

Själv skulle jag förstås aldrig sola topless, för det är ju sååå 80-tal. Fast med tanke på min uthållighe­t i solen är den verkliga anledninge­n att bikinilinj­en är det enda som kan ge mig någon slags hint om hur solbränd jag blivit.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden