Hallands Nyheter

Böljan Falkenberg­s egna talang får förtroende­t i kvällsmatc­hen

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Böljan Falkenberg­s egna produkt Maja Björn går in i startelvan mot Lidköping. – Det är så klart nervöst, men samtidigt väldigt kul att få chansen och förtroende­t, säger Maja Björn.

I april fyllde Maja Björn 16 år och hon har gått hela den långa vägen från ungdomsled­en till damlaget.

– För något år sedan fick jag träna med B-laget, sen fick vi ett F19-lag, och sen några veckor tillbaka har jag tränat med a-laget regelbunde­t, säger Maja Björn och fortsätter:

– Självklart har det varit en omställnin­g, men det har också blivit en sporre att utvecklas och bli en bättre fotbollssp­elare.

Hon har redan fått göra två inhopp. Mot Sundsvall och Umeå. Och i kvällsmatc­hen hemma mot Lidköping på torsdag inleder hon på topp. Det blir hennes första start i Elitettan.

– Jag känner bara att jag ska försöka prestera så bra som möjligt på träningar och matcher och vara en tillgång för laget.

TRÄNAREN TOBIAS BARIN sätter stor tilltro till den unga forwarden.

– Hon är givetvis ung, men det är lite så vi får göra nu när vi har skador och en tunn trupp. Maja har bra spelförstå­else. Hon är en ganska liten tjej med låg tyngdpunkt och kvick i sina rörelser. Dilemmat ligger kanske i fysiken, men hon är väldigt smart och sätter sig inte i de situatione­rna. Hon spelar klokt och enkelt.

Kanske kan de egenskaper­na vara nyttiga mot just Lidköping.

– Det är ett starkt och framför allt fysiskt lag, med många utländska spelare, säger Barin.

SANNA ÅHLANDER ÄR tillbaka i målet och Jasmine Strandberg börjar på bänken. Linda Nöjd vilar och Emma Hansson och Kujtime Kurbogaj är fortfarand­e skadade. Matchen går senare än vanligt. – Lidköping önskade det. De ville inte spela på torsdag egentligen, men det är midsommarv­ecka och självklart ville vi få till matchen innan. Och nu hinner de till Falkenberg utan att stressa, säger Tobias Barin.

Böljan Falkenberg har tre poäng hittills men väntar på första vinsten.

– Vi siktar ju på att ta tre poäng, men vi får se hur det slutar, säger Maja Björn.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden