FOTBOLL: FEMTE KRYSSET FÖR VALINGE-DEROME

(1–0)

3 3

Efter en märklig studs flög bollen över huvudena på Maria Johansson och Evelina Bengtsson på Valingeder­omes mittfält. Ett hopslag senare så var det friläge för Onsalas skyttedrot­tning Ida Jacobson.

– Hon är ju påpassligt där när läget dyker upp, typiskt en målskytt, sa hemmaträna­ren Tobias Ekdahl.

På bänken satt nyss utbytta Ronja Cronvall och deppade. Bara minuter tidigare hade hon sett till att Valinge-derome tagit ledningen för tredje gången i matchen.

– Jag förväntade mig en seger när jag gick av, men man vet aldrig förrän sista anfallet har varit, sa Cronvall.

PRESSEN FRÅN ONSALA var rejäl under matchens sista halvtimma. Därför kom 3–2 ganska så oväntat.

– Det var jävligt gött, jag tänkte bara att jag inte fick lägga den över ribban. När den gick i mål var det så skönt, sa Cronvall vars lobb tog både boll och målvakt in i nätet. Såg du att målvakten var långt ute?

– Nej jag gjorde det blint och hoppades på det bästa.

Cronvall var också den som spräckte målnollan i matchen efter 20 minuters spel. Efter en trevande inledning blixtrade hemmalaget till med ett suveränt anfall där Moa Forsbergs skarv friställde Ronja Cronvall från 40 meter.

– Vi hade bra spel i första, men Onsala höjde sig rejält i andra halv-

Tre gånger om var Valinge-derome i ledning. Tre gånger om kvitterade Onsala. Den sista kvittering­en kom på stopptid. – Fy fan, jag är så besviken, sa Ronja Cronvall efter matchen.

??  ?? DEPPIGT VÄRRE. Onsalas kvittering kom i den tredje stopptidsm­inuten. Ett märkligt avslut på en märklig match.