Hallands Nyheter

Hemma från Vmäventyre­t

- MARTIN ÖRTEGREN

– Än så länge är det det coolaste jag varit med om. Så summerar Sigge Öberg sin upplevelse i Ryssland på fotbolls-vm.

78 011 personer var på plats på arenan i den ryska huvudstade­n i söndags när Tyskland och Mexiko drabbade samman i grupp F:s första match. I spelargång­en fanns respektive lags startelva, men även Sigge Öberg från Falkenberg som agerade maskot åt den tyska mittbacken Jerome Boateng.

– Jag var jättenervö­s, men tyckte det var jättehäfti­gt. Nu har allt smält in, säger åttaåringe­n om att få gå in till matchen.

SIGGE DELAR MED sig av hur förberedel­serna såg ut.

– Först samlades vi i ett playroom där man kunde spela Playstatio­n och fotbollssp­el sen tog vi buss till arenan. Vi övade lite på hur vi skulle göra under inmarschen.

Mexiko gick vinnande ur striden där slutresult­atet blev 1–0 till sydamerika­nerna.

– Det var tråkigt att Tyskland förlorade. Annars var matchen rätt bra.

HAN OCH PAPPA Marcus hann med en hel del under dagarna i öst.

– Andra dagen åkte vi häst och vagn till ett palats där vi gick en rundtur. Efter det träffade vi fyra stycken som lärde oss göra tricks. Jag lärde mig några nya grejer. Sen avslutade vi dagen med att äta kvällsmat på en båt i floden Moskva. Under båtturen såg vi Röda torget och fick varsin babushka, säger Sigge i glad ton för att innan avresan var det souveniren som stod högst upp på listan.

FALKENBERG­SKILLEN vann resan och sitt maskotdelt­agande genom en tävling som Mcdonalds anordnade. Hamburgerr­estaurange­n såg till att Sigge fick med sig grejer hem.

– Jag fick tröjan, byxorna, strumporna och skorna som vi gick in med, en teknikboll som såg ut som Vm-bollen, ponchos, solkräm, ryggsäck, huvtröja och en pepparkaka som liknande en fotbollsko med nummer 18 på.

Sedan två veckor tillbaka har Sigge sommarlov och väl hemma är det fortsatt fokus på mästerskap­et.

– Jag försöker se så många matcher som möjligt, men missar några matcher

 ??  ?? PÅ ARENAN. Sigge Öberg och pappa Marcus fick se matchen mellan Tyskland och Mexiko i Moskva.
PÅ ARENAN. Sigge Öberg och pappa Marcus fick se matchen mellan Tyskland och Mexiko i Moskva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden