Hallands Nyheter

Förre Boiskapten­en klar för spel med seriekonku­rrent.

- FOTBOLL: SUPERETTAN SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Efter uppbrottet från Varbergs Bois har nu Gabriel Altemark Vanneryr gjort klart med en ny klubb. Anfallaren har skrivit på för seriekonku­rrenten Örgryte.

I förra veckan kom Varbergs Bois och Gabriel Altemark Vanneryr överens om att bryta kontraktet. Nu har den förre lagkaptene­n kommit överens med Örgryte om ett kontrakt.

– Det gick fort, kanske två, tre dagar och det kändes rätt från början, säger Gabriel Altemark Vanneryr.

KONTRAKTET ÄR SKRIVET för resten av säsongen med option på ytterligar­e ett år. Och nu återförena­s ”Gabbe” med Thomas Askebrand, som han hade tidigare i Gais.

– Jag gillar Thomas både som människa och tränare och han är mycket kompetent. Så visst spelade det in, fortsätter Altemark Vanneryr.

Öis fick anfallaren gratis. Trots att ”Gabbe” hade kontrakt säsongen ut.

– Kontraktet är ju brutet med Bois och vi har önskat varandra lycka till.

Örgryte blir nu Altemark Vanneryrs fjärde lag i Superettan. Utöver Varbergs Bois har anfallaren tidigare spelat i serien med Ljungskile samt Örgrytes bittra rival Gais. Det blev dock inte Tvååkers IF i division 1.

– Det är jättefin förening, och jag hade några alternativ, men jag kände att jag ville fortsätta på den här nivån, säger Gabriel.

DEN 30 OKTOBER möts Varbergs Bois och Öis på Gamla Ullevi.

– Klart det kommer vara speciellt efter alla år i Bois, och man känner för supportrar och spelare, men det är långt kvar tills dess och förhoppnin­gsvis ska det inte behöva vara en avgörande match.

”Jag hade några alternativ, men jag kände att jag ville fortsätta på den här nivån.” GABRIEL ALTEMARK VANNERYR

om klubbytet

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? NY KLUBB. Gabbe byter grönsvart mot rödblått, anfallaren är klar för Öis.
Bild: KRISTER ANDERSSON NY KLUBB. Gabbe byter grönsvart mot rödblått, anfallaren är klar för Öis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden