Hallands Nyheter

Vinbergs långa svit fick ett abrupt slut

- MATILDA MARTINSSON sporten@hn.se

Fem matcher utan förlust löd facit för Vinberg inför matchen mot Halmia. Men med tre spelare borta fick Vinberg det tufft och besegrades med 2–0. – Vi gav oss inte chansen att ta tre poäng, sa Michael Svensson, tränare Vinberg.

HALMIA VINBERG

(1–0)

2 0

Spelarna som var borta innebar att Vinberg fick byta positioner på några spelare. Bland annat på anfallaren Simon Andersson. Han spelade vänsterbac­k!

I den första halvleken inledde Vinberg med ett ribbskott men tappade sedan och kom aldrig riktigt i gång med anfallsspe­let.

– Vi fick styra om och ändra en del så det blev obalans i laget. Då spelade vi lite passivt istället för kreativt, sa Michael Svensson.

HALMIA TRYCKTE PÅ och deras första mål kom till efter kalabalik i straffområ­det.

Isak Petersson låg bakom 1–0 för Halmia i den 21:a minuten då han utnyttjade en slarvig rensning i Vinbergsfö­rsvaret och serverade Michael Baggner som sköt bollen lågt förbi målvakten Anton Andersson.

– Ibland spelade vi lite för omständlig­t och slarvade mycket. Det fanns några bra sekvenser men vi var inte tillräckli­gt heta, sa Michael Svensson.

I den andra halvleken höll Vinberg en bättre nivå och skapade några fler chanser till kvittering.

– Vi hade några skott, hörnor och frisparkar men tog för lång tid på oss.

”Vi hade några skott, hörnor och frisparkar men tog för lång tid på oss.”

MICHAEL SVENSSON

MEN I DEN 85 minuten avgjorde Halmia definitivt. Isak Pettersson spelade fram Vuk Lugonjic, som vände bort två Vinbergssp­elare och kyligt slog i 2-0.

– Vi visade inte modet och kunde inte spela oss förbi deras press, sa Michael Svensson.

?? Bild: ROGER LARSSON ?? MISSLYCKAT. Vinberg hade ingen bra kväll på Örjans Vall.
Bild: ROGER LARSSON MISSLYCKAT. Vinberg hade ingen bra kväll på Örjans Vall.