Hallands Nyheter

Stor ilska hos Gif efter förlust i 98:e minuten

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Varbergs Gif hade stått emot i över en halvtimme med tio man. Då avgjorde IFK Malmö i den 98:e minuten efter en tveksamt dömd frispark. – Jag kan inte släppa frisparken, man måste vara 100 procent säker om man blåser där och det är inte frispark, sa tränare Halda Kabil.

VARBERGS GIF IFK MALMÖ

(1–0)

Inbytte Leonard Mulaj hamnade i duell med IFK Malmös Raslan Al Kurdi på Gif:s högerkant. Den sistnämnde föll och drog åt sig bollen med händerna och domaren valde att blåsa frispark till IFK Malmö.

– Det är inte frispark, så enkelt är det, sa Halda Kabil som efter matchen gick rakt ut till domaren Linuz Söderberg för att påpeka vad han tyckte. Vad sa du till honom?

– Jag sa att han måste ha bättre känsla än så, det är som att blåsa straff så sent. Det måste vara solklar frispark för att man ska blåsa i det läget och det var en 50/50-duell där vi tar bollen.

FRISPARKEN NICKADES FRAM och tillbaka i straffområ­det innan den slut hittade nätet bakom Anton Esbjörnsso­n.

– Bollen går i ribban och sedan dimper ner hos deras kille, fanns inte så mycket att göra, sa Esbjörnsso­n.

DEN UNGE MÅLVAKTEN kom in med en dryg halvtimme kvar efter att Sebastian Ekholm blivit målchansut­visad.

– Det är lite onödigt det röda kortet. Vi visste att han (Mohammed Ramadan) är seriens bästa forward och att han är stark i djupled. Och det första som händer efter att han kommer in är att det kommer en boll bakom oss och det blir utvisning, det får inte hända, sa Halda Kabil.

Esbjörnsso­n fick göra sig redo och sattes på prov direkt med en frispark från 20 meter.

– Skönt att få en räddning direkt, det är ju ett svårt läge att komma in i. Men det räckte ju inte till något till slut, suckade målvakten.

Dubbelpara­den vid frisparken var fin men hemmalaget­s ledning, som Magnus Bertilsson nickat till dem, försvann omgående ändå. IFK Malmö satte hård press med en man mer.

– Vi var trötta allihop i slutet, till och med jag, sa Esbjörnsso­n.

Halda Kabil gav också sina spelare en eloge.

– Killarna kämpar hela matchen och gör en jätteinsat­s, men det är under all kritik att förlora på det här sättet.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? UPPGIVEN. Halda Kabil var rasande efter matchen och gick rakt ut till domaren för att påpeka vad han tyckte om den matchavgör­ande frisparken.
Bild: ROBERT BOMAN UPPGIVEN. Halda Kabil var rasande efter matchen och gick rakt ut till domaren för att påpeka vad han tyckte om den matchavgör­ande frisparken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden