Hallands Nyheter

Sebastian Möller och hans Bois tog en poäng mot Gais.

-

Avstängd satt Hampus Zackrisson och tittade på hur hans lagkamrate­r hade fru fortuna och en ribba på sin sida. Men att Bois normalt svajiga försvarssp­el kunde se ännu sämre ut, det var inget varken han eller Joakim Persson ville se.

Iklädd endast handduk stod Jakob Bergman och pratade med gamle Siriuskamr­aten och förre Boisaren Elias Andersson efter matchen. Under söndagen blev det 45 minuter som mittback, en ny position. Den fjärde för Bergman som tidigare under säsongen spelat högerback, vänsterbac­k och central mittfältar­e. ”Jag har blivit allround, spelar där tränaren sätter mig”, sa Bergman.

ALLA BOISARE BORDE hoppas att det inte blir så många fler gånger. Saknaden av Hampus Zackrisson, ledaren i backlinjen, var stor. Den blev inte mindre av att Oliver Stanisic nog gjorde sin sämsta halvlek i Boiströjan under matchens första 45 minuter.

Joakim Persson var märkbart irriterad efter matchen på Stanisics försök till dribblinga­r som bara var en tveksam frisparksa­vblåsning från att kosta ett friläge. Dessutom hade Boisarna tur med studsen de gånger Gaisspelar­na nästan hann emellan för att bryta.

Det blev bättre i andra halvlek, när Sebastian Möller och Jakob Bergman bytte plats. ”Taktiskt bra gjort, bara att vara glad för det”, som Bergman sa efteråt. Men alla backlinjer behöver en ledare. Om någon hade tvekat innan på vem det är i Varbergs Bois blev det tydligt under söndagen. Ingen tog tag i uppspelen och ingen tog ordentligt tag i anfallarna­s löpningar.

Joakim Persson var märkbart irriterad efter matchen på Stanisics försök till dribblinga­r som bara var en tveksam frisparksa­vblåsning från att kosta ett friläge

FRÅGAN ÄR OM det inte var allra tyngst för Elmin Nurkic? Försvarare­n värvades som en viktig del av backlinjen men har inte haft förtroende att vara en del av den sedan Svenska Cupen. Nu i Zackrisson­s frånvaro hade chansen funnits, men då är Nurkic skadad.

”Det är inte så bra, jag ska opereras verkar det som”, sa Nurkic efter matchen om den meniskskad­a som gäckat honom i en månad och till slut tvingar honom att lägga sig på britsen. Jag har svårt att tro att Jakob Bergman hade varit mittbacksv­alet om Nurkic varit hel.

JOAKIM PERSSON KAN i alla fall glädja sig över att hans offensiva spelare har lättare och lättare att hitta målet. Det kommer bli minst lika viktigt i jakten på ett nytt kontrakt som att försvaret håller tätt framför den målvakt som vaktar buren. En position som Jakob Bergman inte provat på. Ännu.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden