Hallands Nyheter

Spriten får ny lokal

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Om ett par veckor öppnar Systembola­get på ny adress i Falkenberg, vid Ica Kvantum på Sandgatan. In i det sista har det pågått ett meningsutb­yte mellan myndighete­rna om det som i elfte timmen blev ett problem: nybyggets närhet till gamla järnvägssp­året.

Måndagen den 9 juli öppnar Systembola­get i sina nya lokaler i Falkenberg. Kommunen har beviljat ett nytt bygglov efter att det förra på överraskan­de grunder underkände­s.

Systembola­get ska ju flytta från sin mångåriga plats vid Stortorget till nya lokaler som anses mer funktionel­la och parkerings­vänliga, bredvid Ica Kvantum på Sandgatan.

– Nu har vi fått ett nytt bygglov färdigt, så jag ser inte att några formalitet­er kvarstår, säger fastighets­ägaren Håkan Johansson som låtit bygga huset bredvid den Icabyggnad som också ingår i hans fastighets­bolags ägande.

– Att det förra bygglovet underkände­s ser jag mest som en räcka missförstå­nd, tillägger han.

DET VAR I MAJ som Länsstyrel­sen oväntat upphävde kommunens bygglov, när bygget närmade sig sitt slutförand­e. Skälet var att Trafikverk­et hade överklagat bygglovet, med hänvisning till att ”kommunen inte tagit tillräckli­g hänsyn till människors hälsa och säkerhet” när byggnaden tilläts hamna så nära det gamla järnvägssp­året. Stickspåre­t används bara för begränsad godtrafik och inte för någon genomgåend­e trafik. Men enligt Trafikverk­et fanns det ändå risk för olyckor där till exempel framkomlig­heten för räddningst­jänsten äventyrade­s av den nya byggnaden och där utrymnings­vägarna också väckte frågetecke­n.

RESONEMANG­ET VANN gehör hos Länsstyrel­sen som hävde bygglovet, dock med en formulerin­g som man sedan fick backa ifrån: att konsekvens­erna för ”tågresenär­ernas hälsa och säkerhet” bättre borde utredas.

Vilka tågresenär­er? På de aktuella spåren sker som sagt bara en mycket begränsad godstrafik. Länsstyrel­sen omdefinier­ade då kravet till att det även behövdes en utredning om riskerna för allmänhete­n i närheten vid en eventuell olycka.

Sedan dess har det pågått en skriftväxl­ing mellan de olika myndighete­rna. Räddningst­jänsten har påpekat att ifall det skulle ske en olycka så är framkomlig­heten vid räddning ändå rätt hygglig. Och även om den nya byggnadens placering inte är optimal ur ett säkerhetsp­erspektiv, så är den acceptabel med tanke på de få tågen och att inget farligt gods numera transporte­ras på de här spåren.

SÅ NU TORDE det nya bygglovet vara någorlunda förankrat, dessutom med fastighets­ägarens löfte till Trafikverk­et om att göra säkerhetsh­öjande åtgärder, till exempel jordvall, om det i framtiden blir aktuellt att återuppta transporte­r av farligt gods på stickspåre­t.

Därmed bör det vara klart för Systembola­get att den 9 juli öppna nytt, med försäljnin­g av de varor som sannolikt är en mycket större hälsorisk än den lilla järnvägstr­afiken intill. (Om man nu får tillåta sig en sådan reflektion.)

HÅKAN BERGSTRÖM

 ?? Bild: HÅKAN BERGSTRÖM ?? SNART INFLYTTNIN­GSKLART. Nya Systembola­get öppnar mellan Ica Kvantum vid Sandgatan och järnvägssp­åren.
Bild: HÅKAN BERGSTRÖM SNART INFLYTTNIN­GSKLART. Nya Systembola­get öppnar mellan Ica Kvantum vid Sandgatan och järnvägssp­åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden