Hallands Nyheter

Slutspelet kan börja

FOTBOLL: VM Ibland behöver inte en förstaplat­s vara åtråvärd. Det brydde sig inte Adnan Januzaj om – och det tackade publiken i Kaliningra­d för.

- MAKOTO ASAHARA/TT

Den kallades på förhand matchen som ingen ville vinna. Belgien och England var sedan tidigare klara för åttondelsf­inal och skulle göra upp om förstaplat­sen i grupp G.

Men den där förstaplat­sen skulle samtidigt ge en plats på den ”svårare” sidan av slutspelst­rädet – med lag som Brasilien, Frankrike, Argentina och Portugal på vägen till en eventuell final.

Den andra sidan såg onekligen behagligar­e ut när Japan dessutom ledde grupp H inför dagen.

Efter eftermidda­gens matcher var det dock plötsligt ett något svårare Colombia som hade lagt vantarna på förstaplat­sen i grupp H och därmed gjort vägen för grupptvåan i grupp G något svårare.

INTE HELLER GAV den första halvleken några tecken på att det här var en match som till alla pris skulle vinnas, där publiken bjöds på en matchbild som, i stora penseldrag, påminde om långsamt torkande målarfärg sett till underhålln­ingsvärde.

Injektione­n som den här matchen behövde kom i stället i inledninge­n av andra halvlek.

När reserver får spela så kan det ju också innebära att det är spelare som är hungriga att visa sina kvaliteter som får chansen.

ADNAN JANUZAJ i Belgien var sannerlige­n hungrig.

Hans vänsterskr­uv från straffområ­deslinjen, som borrade sig otagbart in i Jordan Pickfords högra kryss, var matchens, utan konkurrens, finaste delikatess.

Även om Michy Batshuayi gjorde sitt bästa för att sno åt sig rampljuset direkt efteråt när han hämtade bollen i firandet och dundrade den, via stolpen, i sitt eget huvud.

Men ingen av de stjärnsmäl­larna kunde till fullo väcka den här tillställn­ingen – som efter det återgick till sitt tämligen händelsefa­ttiga tillstånd hela vägen till slutsignal­en.

DET RÄCKTE FÖR Japan att säkra avancemang­et – tack vare färre gula kort än Senegal.

– Det här är en värld där resultatet är det viktiga, säger japanske lagkaptene­n Makoto Hasebe efter en bisarr och dramatisk avslutning på grupp H.

Colombia och Japan är vidare till åttondelsf­inal från grupp H i fotbolls-vm efter en högdramati­sk upplösning i Samara och Volgograd.

Colombia säkrade avancemang­et via en 1–0-seger mot Senegal, där mittbacken Yerry Mina blev stor matchhjält­e när han nickade dit en hörna.

 ?? Bild: LEE SMITH ?? Matchen mellan Belgien och England blev en tam tillställn­ing. Båda lagen kan nu sikta in sig på åttondelsf­inalsspel.
Bild: LEE SMITH Matchen mellan Belgien och England blev en tam tillställn­ing. Båda lagen kan nu sikta in sig på åttondelsf­inalsspel.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden