Hallands Nyheter

Fotbollsli­vet leker för Robin

FOTBOLL: SUPERETTAN ”Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst. Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst.” Robin Östlind är visserlige­n inte ensam, men han har hamnat i väst och i Falkenberg. – Jag har trivts kanon sedan dag ett, s

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

De inledande raderna är hämtade från Lars Winnerbäck­s ”Elegi”. En låt som ligger fotbollssp­elaren Robin Östlind varmt om hjärtat. Han föredrar svensk musik. Gärna Håkan Hellström och Winnerbäck.

– Jag ska snart på Winnerbäck­s konsert i Göteborg, avslöjar Robin Östlind, killen som vi är lite extra nyfikna på efter hans lysande start i Falkenberg­s FF.

– Vem jag är som person? Det är inte så märkvärdig­t med mig, svarar Robin Östlind.

Den 28-åriga tvåbarnspa­ppan flyttade till västkusten i januari från Växjö och Östers IF. Han ångrar inte sitt val.

– Det kändes bra att komma hit. Jag hade koll på klubben innan. Sedan pratade jag en del med Rasmus Rydén också och han hade bara gott att säga om klubben och alla runt omkring.

FAMILJEN ÖSTLIND BOR på Östra Gärdet i Falkenberg. En vanlig dag i Robins liv börjar ganska tidigt. Det är ofta sonen Liam, som fyller 4 i juli, och dottern Isabelle, 1,5, som styr.

– Vi tränar ju på förmiddaga­r, och

jag kliver upp mellan klockan sex och sju eftersom jag har två barn här hemma som det är full fart på. Jag skjutsar dem på dagis och sedan är det dags för träning.

Efter passet på Falcon Alkoholfri Arena och lunch så hämtar Robin ungarna från dagis. Familjeliv­et fungerar i kombinatio­n med rollen som elitidrott­are. Med tålamod, logistik – och en pålitlig livskamrat vid namn Alexandra.

– Som tur har jag en fantastisk fru som gör väldigt mycket så att det funkar. Sedan är det skönt att kunna släppa fotbollen när man väl kommer hem. Det är inte den som är det viktiga - utan det är dom, säger Robin.

ALEXANDRA JOBBAR SOM servitris på Harry’s. En ganska speciell miljö nu i fotbolls-vm- och semesterti­der.

– Det blir mycket för henne. Hon brukar vara väldigt trött, säger Robin och tillägger:

– Men hon trivs bra här i Falkenberg. Och det är nästan det som betyder mest för egen del, att familjen trivs där vi är, säger Robin.

Han har även lirat fotboll i Kalmar, Luleå, Åland och Oskarshamn,

men är bördig från Alingsås och gillar småstadens charm.

– Jag kan inte säga att jag bott i någon större stad. Jag har aldrig testat på det livet. Men känner jag mig själv rätt så tror jag inte det hade passat mig jättebra.

Falkenberg ger han tummen upp, även om han inte rör sig så mycket i centrum.

– Det är en fantastisk­t fin stad som passar mig perfekt. Det är lugnt och härligt.

Och att harmonin finns där, det speglar av sig även på fotbollsar­enan.

– Min egen start har ändå varit bra. Det känns som jag hittade rätt ganska snabbt i spelidé och vad vi vill göra på planen. Det har passat mig. Sedan poängen också, det har varit lite över förväntan att det skulle bli så många som det blivit, säger Robin vars facit är sex mål och fem assist på 14 matcher.

DESSUTOM ÄR FFF ett lag som ingen verkar kunna stoppa.

– Vi har som mål att ha slagläge inför hösten och det har vi ju absolut med tanke på poängen som vi spelat in. Mycket har varit bra, men också en del som varit sämre. Det är sådant vi jobbar på varje dag för att förbättra. Men det ser högst intressant ut.

Östlind trycker på skillnaden att tillhöra ett topplag i stället för ett lag som får bottenkrig­a.

– Sådant sätter sig i hela gruppen. Ta senaste matchen mot Degerfors. De gör det väldigt bra, men vi ligger rätt i positioner­na. Sedan vet vi om att vi kommer att få lägen, och i den formen vi är i nu går bollen in. Ett lag i motgång missar sådana lägen. Där märker man att vi har det lilla flytet.

 ??  ?? PEKAR UPPÅT. Med sex mål och fem assist är Robin Östlind poängbäst i Falkenberg­s FF.
PEKAR UPPÅT. Med sex mål och fem assist är Robin Östlind poängbäst i Falkenberg­s FF.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ??
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden