Hallands Nyheter

Förbundet varnar för osäkra Vm-biljetter

- ANDERS WALLIN/TT EMIL BERGLUND/TT

Ola Toivonen hoppas på stor uppslutnin­g av svenska fans i åttondelen i S:t Petersburg. – Jag hoppas på vallfärd, säger han om åttondelsf­inalen mot Schweiz på tisdag. Svenska fotbollför­bundet varnar dock supportrar från att köpa eventuella andrahands­biljetter till matchen.

Resultaten i sista gruppspels­omgången gick Sveriges väg. Med 3–0-segern mot Mexiko och Sydkoreas 2–0 mot Tyskland tog Sverige hand om gruppseger­n före Mexiko.

Belöningen: en extra vilodag – och spel i S:t Petersburg i stället för Samara.

S:t Petersburg är mer än 150 mil närmare Sverige – bara lite mer än en timmes flygresa från Stockholm – och därför hoppas spelarna nu att många svenskar ska ta sig till Ryssland för att se åttondelsf­inalen mot Schweiz på tisdag.

– Det är perfekt med S:t Petersburg. Det är närmare Sverige, så jag hoppas på vallfärd, säger Ola Toivonen.

HUR LÄTT DET kommer bli att få tag i biljetter är dock oklart. Svenska fotbollför­bundet hänvisar till Fifas officiella biljettför­säljning och de har i sin tur inte vidarebefo­rdrat någon informatio­n till förbundet om vare sig när eller hur många biljetter svenska fans skulle kunna få tillgång till.

– Så fort vi vet kommer vi att lägga ut informatio­n. Men tidigare har det varit först till kvarn, säger Lena Danielsen, biljettans­varig Svenska fotbollför­bundet.

De som väl lyckas få tag i en biljett får även ett så kallat FAN-ID, och det fungerar även som ett visum som vanligtvis krävs för att ta sig in i Ryssland. För de fans som saknar biljett men ändå bestämmer sig för att ta sig till S:t Petersburg jobbar landslaget­s supporterk­lubb med arrangeman­g för dem.

– Vår supporterk­lubb jobbar för fullt med olika saker inför åttondelen och så fort vi har informatio­n kommer vi att lägga ut den, säger Lena Danielsen.

FOTBOLLFÖR­BUNDET avråder dock skarpt svenska fans från att köpa eventuella andrahands­biljetter.

– Det är ju självklart. Andrahands­handeln är inte tillåten och det är många som blivit lurade redan. Både inför turneringe­n och att de inte kommit in på matcherna när de varit på plats. Andrahands­marknaden ska man hålla sig borta från, säger Lena Danielsen.

Lagkapten Andreas Granqvist hoppas dock på att få uppleva något liknande som på Centralsta­dion i Jekaterinb­urg, då Mexikos fans skapade en härlig atmosfär och gav de svenska spelarna en känsla av spel på bortaplan.

– Det kändes nästan som en bortamatch med 20 000–25 000 mexikanare på läktaren, så jag hoppas att det kan se ut något liknande i S:t Petersburg, säger Andreas Granqvist.

– Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa de svenska fansen att komma dit, så det kommer att bli en rolig match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden