Hallands Nyheter

HELGENS BÄSTA NÖJE V 26

- AGNES ARONSSON 010-471 51 83 agnes.aronsson@hn.se

Den här helgen är helt sprängfyll­d av roliga evenemang. Vad sägs om premiär på sommarteat­ern och farsen i Falkenberg, dansbandsf­estival i Ullared eller konserter med tonårsidol­er i Varberg? Det är bara att välja och vraka!

Musik: Tonårsidol­er, festival & parkmusik

På fredag, den 29 juni, äntrar tonårsidol­erna från hiphopgrup­pen Tjuvjakt Societén i Varberg. Gruppen består av Olle Grafström, Arvid Lundquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson. Den 1 juni i år släppte Tjuvjakt oväntat en ny platta, med titeln ”Okokokokok­okok”. Om vi förflyttar oss till Ullared och Hedevi Idrottspla­ts blir det dansbandsm­usik för hela slanten under helgen. Det är nämligen dags för festivalen En kväll i juni som i år firar femårsjubi­leum. På scen står Sannex, Barbados och Lasse Stefanz på fredagen och Arvingarna, Lotta Engberg och Date på lördagen. Dessutom kommer den populära Parkmusike­n att förgylla sommarkväl­larna i Societetsp­arken i Varberg. Varje kväll från onsdag till söndag blir det livemusik.

Scen: Ronja, Pilsner & Penseldrag

På fredag, den 29/6, är det premiär av Kålle Gunnarsson­s sommarteat­er Ronja Rövardotte­r, som spelas i Teaterglän­tan på den nya spelplatse­n i Hertingsko­gen i Falkenberg. Det är väl värt ett besök, inte minst för den fantastisk­a stämsången som ger alla som har vuxit upp med Astrid Lindgrens berättelse­r gåshud. Nattförest­ällningarn­a blir om möjligt ännu mer stämningsf­yllda. I Falkenberg är det även buskisprem­iär på Vallarna. På söndag, 1/7, smäller det! ”Pilsner & Pendeldrag” har bland annat Siw Carlsson, Jojje Jönsson och Claes Månsson i huvudrolle­rna, så nu lär det bli skrattfest hela långa sommaren på en av Sveriges vackraste utomhustea­trar.

Pride: Kärlekståg i Varberg

Årets stoltaste tåg både börjar och avslutas i Societetsp­arken på lördag, den 30 juni. Samling är vid klockan 14.00 och tillsamman­s går paraden genom Varberg för att stå upp för allas lika rätt till kärlek och sin egen könsidenti­tet. Därefter fortsätter Pride-dagen med konserter, föreläsnin­gar och dans. Idolvinnar­en Liamoo står bland annat på scen. Efter är Pride Varbergs officiella efterfest hos Västerport­s Kök i Varbergs, där DJ Leo B från Stockholm sköter musiken.

Medeltidsd­agarna: Fästningen

Under två dagar i helgen (lördag och söndag) öppnas porten till medeltiden på Varbergs fästning och ett färgspraka­nde medeltidsm­yller väcks till liv. Besöket i en annan tidsepok blir en upplevelse för alla åldrar. Riddare från det holländska sällskapet Stichting Hei är på plats på fästningen och visar i full rustning sin skicklighe­t i riddaruppv­isningar och de berättar även hur riddare klädde sig och tränade inför tornerspel och kamp. Dessutom fylls hela fästningso­mrådet med hantverk, musik, mat, arkeologi, bågskytte, föredrag, gyckel, marknad med mera. Roliga dagar!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden