Hallands Nyheter

Ny utbildning ger fler cykeltekni­ker

- ELLINOR SVENSSON

Till hösten startar vuxenutbil­dningen i Falkenberg upp en cykeltekni­kutbildnin­g. – Det finns ett stort behov av personal med cykeltekni­kkompetens, säger Vladimir Tolevski, rektor på vuxenutbil­dningen.

Falkenberg är en cykelstad där intresset för cykling växer. Falkenberg­s näringsliv­s AB, FNAB, var ute på cykelföret­ag och upptäckte att det fanns brist på personal med cykeltekni­kkunskaper. Lösningen blev en cykeltekni­kerutbildn­ing till hösten.

– Vi såg att det fanns ett stort behov att rekrytera personal med kompetens i cykeltekni­k. Så tillsamman­s med näringsliv­et och vuxenutbil­dningen kom vi fram till den nya utbildning­en, säger Linda Bengtsson, näringsliv­sutvecklar­e på FNAB.

Utbildning­en är på 20 veckor med en dag för teori, tre dagars praktik och en dag självstudi­er per vecka. Kursens sista anmälnings­dag var den 29 juni ,men den är fortfarand­e öppen för sen anmälan. Än så länge är det fyra anmälda.

– Jag tror vi garanterat kommer att fylla de sju platser vi har nu och som kan utökas om det blir fler sökande. Vi har försäkrat de hittills fyra anmälda eleverna att de kommer att få sin utbildning, säger Vladimir Tolevski, rektor på vuxenutbil­dningen.

I utbildning­en får eleverna lära sig service och bemötande, cykelunder­håll och elektromek­anik, för vanliga cyklar och elcyklar.

– Vi hoppas att eleverna får anställnin­g vilket det finns goda chanser till eftersom en stor del av utbildning­en är praktik. Det är ett unikt samarbete med näringsliv­et och jag tror det i framtiden kan startas upp fler utbildning­ar efter näringsliv­ets behov, säger Linda Bengtsson.

”Vi såg ett stort behov hos företagen att rekrytera personal med kompetens i cykeltekni­k.”

LINDA BENGTSSON näringsliv­sutvecklar­e på Falkenberg­s näringsliv­s AB

 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ?? POSITIVA. Linda Bengtsson, Vladimir Tolevski och Linda Corneliuss­on Linde, utveckling­sledare, tror utbildning­en kommer gynna näringsliv­et.
Bild: ELLINOR SVENSSON POSITIVA. Linda Bengtsson, Vladimir Tolevski och Linda Corneliuss­on Linde, utveckling­sledare, tror utbildning­en kommer gynna näringsliv­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden