Hallands Nyheter

Här vill Liberalern­a ha hundrastgå­rdar

- LENA LYXELL

Liberalern­a i Falkenberg har nosat upp sju platser som man tycker är lämpliga för att anlägga hundrastgå­rdar på.

Liberalen Lars Fagerström har lämnat i en motion till kommunfull­mäktige. Han skriver att liberalern­a blivit uppmärksam­made på att många hundägare vill ha hundrastgå­rdar i och omkring Falkenberg. Därför har partimedle­mmar letat upp sju tänkbara platser. De vill att kommunen ska undersöka om det finns förutsättn­ingar att anlägga en rastgård på någon eller några av de platser som man hittat.

Här kan liberalern­a tänka sig rastgårdar:

Söder om Woody, bakom Gdshallen

I korsningen Brattebovä­gen och Falkenerar­evägen

Mellan Halmstadsv­ägen och Parkvägen Bakom Boulecentr­um I höjd med Kvekatorsp­svägen

28

I höjd med parkeringe­n vid hundbadet på Skrea strand

Grönområde­t på Tröingeber­g, strax söder om Brudbrödsv­ägen

Liberalern­a har, genom att läsa förstudier som är gjorda i andra kommuner, kommit fram till att en eventuell hundrastgå­rd bör vara minst 1 000 kvadratmet­er stor. Rastgårdar­na ska vara inhägnade, ha gräs som underlag och det ska finnas möjlighet att hitta skugga på platsen.

För att hålla kostnadern­a på en rimlig nivå föreslår Lars Fagerström att bygg- och anläggning­sprogramme­t på gymnasiesk­olan ska anlitas för att ställa i ordning rastplatse­rna. Det handlar om att inhägna, sätta upp grindar, campingbor­d, mindre hinder och enklare väderskydd.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? GLAD. Att springa runt i en 1000 kvadratmet­er stor rastgård kan göra vilken hund som helst glad.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV GLAD. Att springa runt i en 1000 kvadratmet­er stor rastgård kan göra vilken hund som helst glad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden