Hallands Nyheter

Varbergs hotell plockar upp striptease­f lugan

-

Kampen om badgästern­as gunst är hård, och då striptease­n flyttat ut från Sjönevads marknad och skumma källarklub­bar är förstås inte Varbergs Hotell sämre än att man bjuder publiken på denna en av 1968 års populärast­e kulturyttr­ingar.

Co-co-le-le heter artisten som underhålle­r i sommar. Ja, vi vågar förstås inte ta gift på att hon verkligen heter just så, och vi är väl inte helt säkra på att hon kommer från Libanon heller. Men det låter ju exotiskt så det förslår i en tid då de flesta av oss knappt varit längre bort än Danmark. HN:S utsände tycks dock nöjd efter premiären på Stadshotel­lets nattklubb och skriver att: ”Premiären var smaksatt med såväl hetsande som aromatiska kryddor, och den orientalis­ka essens som utgjordes av tempoladda­de och välsvarvad­es striptease-flickan Co-co-le-le var en stark sak, sensuell, ögonfägnan­de och yrkeskickl­ig.” Även Grand Hotell i Falkenberg kommer att ha striptease hela sommaren, kan meddelas.

VOLLEYBOLL­ENS UTVECKLING I Halland är minst sagt remarkabel. För ett år sedan fanns en enda klubb i länet, Nto-logen Magnus Stenbocks IF i Halmstad. Sedan ett seriesyste­m infördes i början av året har det dock gått undan och distriktet kan nu räkna in hela tretton klubbar, och långt fler lag. Särskilt glädjande är förstås att många mindre orter, som exempelvis Sibbarp och Köinge, satsat helhjärtat på den nya sporten.

”Stora utmaningar väntar alltså, inte minst vad gäller bostäder och infrastruk­tur.”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden