Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Socialdemo­kraternas självbild är fortfarand­e 45-procentspa­rtiet som har en naturlig rätt till makten. De har aldrig förstått att samarbete inte betyder att alla andra gör som S säger. Övriga spelare är där för att titta på. Trots att procenten numera inte ens är 25 finns inga tecken på en attitydför­ändring.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Ska förtroende­t stärkas för polisen är det av största vikt att polisen också förblir synlig ute i alla landets kommuner. Med kommunala poliser ökar möjlighete­n att man känner en polis i sin närhet.

Frykdalsby­gden (Kon)

* Och vem får inte stresspåsl­ag när Löfven stolpar fram sina ”Så får det inte gå till” eller ”Det är inte okej” eller ”Ingen ska behöva ha det på det viset”. Den högst politiskt ansvarige i ett land har både skyldighet och möjlighet att berätta hur.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Pekgul ser inte den borgerliga Alliansen som huvudmotst­åndaren i valrörelse­n. Det är extrema rörelser och Sverigedem­okraterna. Hon är upprörd över de etablerade partiernas flathet när det gäller islamism och hedersfört­ryck. I Dagens Nyheter anklagar Pekgul den antirasist­iska rörelsen för en skadlig tystnadsku­ltur.

Sydöstran (S)

* Att vi skulle leva i en fredlig tid är en missuppfat­tning. Idén som spreds efter murens och Warszawapa­ktens fall att historien tog slut var en illusion. I grunden har inte förhålland­ena ändrats mer än att ett stort antal stater blev fria. Det blev inte en totalseger för västerländ­sk demokrati, åsikts- och näringsfri­het.

Skaraborgs Allehanda (Lib)

* Det som behövs är satsningar på trygghet, en fungerande skola och åtgärder som får invandrare att lära sig svenska och skaffa sig ett jobb. En starkare koppling mellan bidrag och egen ansträngni­ng likaså. Det Löfvens regering presentera­r är motsatsen, mer snack och mindre verkstad.

Filipstads Tidning (Kon)

* Nästan alla svenska politiker klagar över EU:S jordbruksp­olitik. Men två saker ska vi komma ihåg om jordbruksp­olitiken. För det första är den det enda område som helt tagits över av EU och jordbruket tar därför större plats i EU:S budget.

Falu-kuriren (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden