Hallands Nyheter

Vatten i centrum när park invigdes

- ELLINOR SVENSSON

Många människor hade samlats för att bevittna invigninge­n av Varbergs nya park. Det bjöds på musik, dans och tal från några av de som har varit med och planerat utformning­en av parken.

– Brunnspark­en har tidigare varit en plats som inte kanske varit så trevlig att vistas på så vi har försökt göra det till en ny mötesplats för människor i alla åldrar, en trevlig öppen miljö med bättre belysning och bänkar, säger Jennie Fagerström, projektled­are hamn- och gatuförval­tningen.

Med hjälp av konstnären Knutte Wester har Brunnspark­en fått ett nytt utseende. Tre olika skulpturer i brons med namnet Vattenbära­ren har installera­ts i parken.

– Jag ville göra ett konstverk som kommer från den här platsen, så jag lyssnade med örat mot marken. Det har inte tidigare funnits en brunn här men det var här människor förr samlades med vatten från Svartekäll­an i Apelviken, säger Knutte Wester. hn.se

 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ?? VATTEN UR BRUNNEN. Tobias Carlsson i hamn- och gatunämnde­n och Christofer Bergenbloc­k i kultur- och fritidsnäm­nden inviger parken.
Bild: ELLINOR SVENSSON VATTEN UR BRUNNEN. Tobias Carlsson i hamn- och gatunämnde­n och Christofer Bergenbloc­k i kultur- och fritidsnäm­nden inviger parken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden