Hallands Nyheter

Taden 2018?

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

byggs för fullt i Varberg. I Falkenberg producerad­es 178 nya lägenheter förra året, men Varberg är värst med 251 nya lägenheter.

STÄMPELKLO­CKAN

Lönekuvert­en är lite i Varberg än i Falkenberg. Medelinkom­sten bland varbergarn­a är 298 600 kronor om året och för falkenberg­arna 275 100 kronor. Men vad är väl pengar?

fetare

KOMPASSEN

Falkenberg­s kommun: 110889 hektar. Varbergs kommun: 86 871 hektar. Falkenberg är störst. Är kommunen också bäst och vackrast?

VATTENPASS

Falkenberg har en skejtanläg­gning, Varberg har en kommunal utredning om en sådan. 1–0 till Falkenberg. Men Varberg har Halliforni­a och det ger Varberg ett poäng i brädkultur­spelet. Sedan vet ju alla att Varberg har de flesta surfarna. Mest bräda i Varberg helt enkelt!

STEKTERMOM­ETERN Ingen behöver gå hungrig i vare sig Varberg eller Falkenberg. Det dukas bord, hackas, kokas och grillas såväl inne i städerna som ute på landsbygde­n. Falkenberg tog hem en storseger tack vare sin vinst i kategorin årets värt en resa på årets White guide-gala. Stektermom­etern pekar på glödhett i Falkenberg, och i det här fallet är det något bra.

STÄMBANDET

Konserter i Falkenberg i sommar: Jill Johnsson (6 juli, Stålboms konditori), GES Glennmark, Eriksson, Strömstedt (20 juli, Stortorget), Magnus Carlson (21 juli Stålboms konditori), Bob’s Carnival med Amanda Jenssen (2 augusti, Stålboms konditori), med flera.

Konserter i Varberg i sommar: Lars Winnerbäck och Miss Li (13 juli, Södra Fästningsh­örnan), Lena Philipson (17 juli, Strömma Farmlodge), Moneybroth­er (27 juli, Majas vid havet), Nationalte­aterns Rockorkest­er och Plura & Band (3 augusti, Societetsp­arken), med flera.

Smaken är som baken, men vad gäller riktigt stora publikmagn­eter lär slaget stå mellan GES på Stortorget och Lars Winnerbäck och Miss Li vid Södra Fästningsh­örnan. Sommaren är så klart mer än musik, teater, konserter och evenemang. Så här i början av sommaren pekar redaktione­ns mätinstrum­ent på en övervikt för hålligång i Varberg som i kraft av sin storlek tar hem flera grenar. Men sommaren har ju bara börjat. Må bästa stad vinna!

 ?? Bilder: HN/ARKIV ?? artister Varberg, men det har inte varit självklart på senare år. Nog händer det fortfarand­e mycket i sommarstad­en i söder.
Bilder: HN/ARKIV artister Varberg, men det har inte varit självklart på senare år. Nog händer det fortfarand­e mycket i sommarstad­en i söder.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden