Hallands Nyheter

90-årig Ford flyttar söderut till Skåne

- SARA KAPPELIN redaktione­n@hn.se

I nästan 90 år fanns den i Hyltebruk. Nu har den gamla Forden sålts och flyttat till Skåne.

I våras blev det känt att Hylte Bruks gamla Ford AA 1929 skulle säljas. Forden, som köptes av bruket när den var ny och som spenderat hela sitt nästan 90-åriga liv i Hyltebruk, skulle auktionera­s bort. Auktionen visade sig vara lyckad och lastbilen såldes den femte maj till Lars Nyman ifrån Klippan i Skåne.

– Jag har varit på jakt efter lastbilar ett tag och så dök den upp. Jag samlar på traktorer, men jag har letat efter en sådan här lastbil i tio år, det är inte ofta de dyker upp, berättar Lars Nyman. Varför jagar man då lastbilar?

– De är fina, så jag ville helt enkelt ha en. Jag har inga planer, men det kan hända att det blir några småturer. Den är i väl förvar, kan jag lova.

Bilauktion­en som den såldes på var nätbaserad, men uppsamling­splatsen var i Göteborg.

– Det kom cirka 75 bilar, säger dåvarande ägaren Boris Johansson.

Boris försökte köpa lastbilen redan på 70-talet, men den dåvarande ägaren vägrade. Ägaren därefter ställde den i en källare som drabbades av översvämni­ng. Där fick den stå i 20 år. Till slut köpte Boris den 2008 och renoverade den. Bland annat lackerade han den från grön till röd. Nu var det dags att göra sig av med bilen.

– Det känns bra. Den har gjort sitt hos mig.

 ?? Bild: PRIVAT ?? HAR SÅLTS. Lastbilen köptes som ny av bruket.
Bild: PRIVAT HAR SÅLTS. Lastbilen köptes som ny av bruket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden