Hallands Nyheter

Guidetti lägger all press på Schweiz

- / TT

John Guidetti ser inga hinder för hur långt det kan bära för Sverige. Men anfallaren lägger samtidigt över all press på Schweiz inför åttondelsf­inalen. – De måste vinna och slå ut lilla Sverige, säger Guidetti.

Sverige överraskad­e alla när Vmgruppspe­let slutade i svensk vinst och ett utslaget Tyskland.

När det nu är dags för åttondelsf­inal mot Schweiz på tisdag tycker John Guidetti att Blågult kan gå in med en avslappnad inställnin­g.

Han menar att pressen helt och hållet ligger på Schweiz, rankat som nummer sex i världen och med bara en förlust det senaste året.

– Rankningen ljuger inte. Svårt och säga om de har ett landslag med de sex bästa spelarna i hela världen, kanske inte. Men som grupp har de fått det att fungera enormt mycket, säger Guidetti.

– Det finns en anledning till att de inte torskat på länge, att de slog ut Serbien och att Brasilien hade det jättetufft mot dem. Man får aldrig underskatt­a det. De har alla ingrediens­er, en jäkligt bra grupp och spelare som sticker ut, fortsätter 26-åringen.

”Jag har svårt att se att vi kommer hem till Sverige och att folk tittar snett på oss”

JOHN GUIDETTI

Guidetti hoppas på ett inhopp i den avgörande matchen och tror inte att framgångar­na hittills har skapat mer press hemifrån.

– Jag tror inte att det är press. Jag tror att vi alla är hjältar i Sverige just nu och att alla är jättestolt­a över det vi åstadkommi­t och gjort tillsamman­s. Oavsett vad som händer är vi glada. Jag har svårt att se att vi kommer hem till Sverige och att folk tittar snett på oss.

Men drömmen ligger längre fram i mästerskap­et, och där tror Guidetti att Sverige har chans att hamna om allt stämmer.

– Vi har hållit en väldigt hög nivå i alla matcher. Vi måste minimera misstagen, ha mer stolpe in än stolpe ut och sätta personbäst­a igen. Alla måste spela sin bästa match någonsin.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? FAVORIT. Schweiz är favorit, det menar i alla fall John Guidetti.
Bild: JOEL MARKLUND FAVORIT. Schweiz är favorit, det menar i alla fall John Guidetti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden