Hallands Nyheter

”Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta”

Mer på webben

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Åtta matcher utan vinst. Perparim Beqaj var på väg att sudda ut den förbannels­en, men sjukare slut får man leta efter. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, sa han.

GEFLE VARBERGS BOIS

(1–1)

2 2

En skön seger fanns inom räckhåll precis lagom till semestern. Perparim Beqaj stötte in Jakob Bergmans fina passning och Bois ledde med 2-1.

– När jag gör målet blir jag otroligt glad, och jag ser gubbarna vid sidan av på bänken blir glada. Jag har en bra känsla. Vi var en man mindre, men jag trodde på en trepoängar­e, sa Perparim Beqaj.

I stället kvitterade ett formsvagt Gefle, som inte vunnit på tio matcher, på stopptid. Matt Pyzdrowski var skymd när Jonas Lantto agerade räddande ängel med en halvvolley.

– Det kommer innan semestern och det blir svårt att få bort tankarna på detta. Det känns ju som en förlust, sa Beqaj vidare.

en drömstart och god hjälp av Netan Sansara som tofflade in Adama Fofanas vänsterinl­ägg i eget mål i ett av hallänning­arnas första anfall. Men Gefle kvitterade från elva meter sedan Yassin Housni fallit i en duell med Albert Ejupi i straffområ­det. Matt Pyzdrowski gick åt rätt håll men Piotr Johanssons straff var välplacera­d.

– Straffen var inget att säga om, men vi skulle haft frispark i första situatione­n. Det sa domaren till mig i halvtid, sa Beqaj.

Nej, Farouk Nehdi var inte populär hos Bois.

– Man ska inte skylla på domaren, men nivån idag var inte godkänd, sa Perparim Beqaj.

EN BIT IN i andra halvlek drog Albert Ejupi på sig sitt andra gula kort. Jonas Lantto flög som en vante.

– Det känns som domaren redan hade bestämt sig för att få ut mig. Vi går upp i en 50-50-duell, men okej, han är ju lite kortare än mig, sa Albert Ejupi, som nu missar derbyt mot FFF.

Han har en stor kroppshydd­a, och det är inte alltid en fördel.

– Det händer ofta. Jag får mycket emot mig för att jag är längre, suckade Albert.

NÄR PERPARIM GAV Bois den sena ledningen trodde även Ejupi att det skulle gå vägen:

– Det kändes från minut ett att det var vår match. Vi var mycket bättre än dom i första och andra även fast vi fick en utvisning. Sen kommer 2-2 från ingenstans. Det är liksom oturen vi har när vi ligger där vi ligger.

Joakim Persson hyllade sina killar, även om de förtjänade mer än en poäng.

– Det här var annorlunda. Det är bara gratulera killarna med tanke på hur det såg ut. Vi visste inte att vi skulle åka upp och möta fjorton stycken, sa tränare Persson. Han fortsatte vidare: – Men det här får vi använda som tändvätska när serien vänder. Vi vet om att vi är bra och att vi kommer plocka jäkla många poäng på hösten. Det är det ingen tvekan om. Vi bevisade för oss själva att vi inte tillhör kategorin som ska ligga där nere.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? På vår sajt kan ni läsa Mattias Nilssons betyg på Boisarna efter kryset mot Gefle TUNGT, TYNGRE TYNGST. Bois var på väg att ta en efterlängt­ad trepoängar­e men Gefle kvitterade på stopptid.
Bild: KRISTER ANDERSSON På vår sajt kan ni läsa Mattias Nilssons betyg på Boisarna efter kryset mot Gefle TUNGT, TYNGRE TYNGST. Bois var på väg att ta en efterlängt­ad trepoängar­e men Gefle kvitterade på stopptid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden