Hallands Nyheter

Sju mål i baken för ”Giffarna”

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Med nio ordinarie spelare borta var det inte lätt för Varbergs Gif när Hittarp kom på besök. 1-0 i halvtid blev till slut 7-0 innan slutsignal­en ljöd.

VARBERGS GIF HITTARP

(0–1)

0 7

Tränare Halda Kabil var efteråt uppgiven men tyckte inte att siffrorna speglade matchbilde­n.

– Det är klasskilln­ad, men det ska inte bli så många mål. Hittarp var inte så bra, men de har en kille som springer ifrån oss 4-5 gånger, sa han efteråt.

Med många spelare skadade och avstängda hade Halda gjort vad han kunnat för att få ihop lag till matchen. Ordinarie målvakt Sebastian Ekholm var avstängd, och andremålva­kten Anton Esbjörnsso­n satt skadad på bänken. Istället fick junioren Emil Kaloczy hoppa in i målet. Totalt saknades nio ordinarie.

– Vi gjorde allt vi kunde idag. Några spelade sjuka, några med skadekänni­ngar. Vi fick sy ihop det. Killarna gjorde ett jättejobb, sa Halda Kabil.

TROTS MANFALLET SÅG det inlednings­vis ganska bra ut för Varbergs Gif. Och det var hemmalaget som startade målskyttet. Med en kvart spelad blåste domaren hörna till Varbergs Gif. Labinot Syla kom upp och nickade in bollen i mål. Men det var blåst för frispark till Hittarp och målet dömdes bort.

Fem minuter senare var det Hittarps tur att göra mål på hörna. Bollen studsade runt i straffområ­det innan den till slut hittade upp i nättaket hos Varbergs Gif. 1-0 stod sig halvleken ut. Men sen var krafterna slut hos hemmalaget. Mittbacken Magnus Bertilsson var efteråt lika missnöjd som Halda.

– Vi var bra i första och låg rätt i positioner­na. Sen när de gör 2-0 i andra så gick luften ur lite. Vi fortsatte att kriga och kämpa, men man kände lite att det var över, sa Magnus Bertilsson.

2-0 målet kom tre minuter in i andra. Och 20 minuter senare hade Bertil André Kopfinger i gästande Hittarp dunkat in fyra mål i rad innan han byttes ut.

NIKLAS SANDQVIST I Varbergs Gif stod för hemmalaget­s bästa chans i andra halvlek. Ett par meter från mål hittade han fram med ett bra skott. Men det tog i stolpen och ut. Istället avslutade Hittarp sitt målskytte och gör 7-0 minuten innan domaren blåste av matchen.

– Det var en sur förlust. Vi har haft en positiv trend innan det här, så vi får försöka ignorera den här matchen och fortsätta på spåret vi vart på innan, sa Magnus Bertilsson.

Varbergs Gif har en match kvar att spela innan uppehållet. På onsdag åker man ned till Malmö för att ta sig an FC Rosengård.