Hallands Nyheter

Idoldyrkan för Liamoo under Pride

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

Under lördagen var det dags för Pride i Varberg med folkfest och parad. Kvällens huvudakt på scen var Liamoo, Idol-vinnaren från 2016. Han lockade en ung publik.

Lördagen bjöd på soligt och fint väder och många begav sig ut för att följa Pride-tåget och mingla i folkvimlet under dagen. Kvällstid valde en åldersmäss­igt blandad publik att bege sig mot Societetsp­arken men längst fram vid scenen fanns framförall­t tonåringar som väntade in Liamoos spelningen.

– Jag har följt honom sedan Idol. Hans röst är helt underbar, han ser väldigt bra ut och så verkar han vara en bra människa, säger Clara Fransson, 15 år, från Varberg som ska se honom live för första gången.

Liamoo slog igenom 2016 när han tog hem segern i talangtävl­ingen Idol i TV4 och släppte vinnarlåte­n ”Playing with Fire”. I år tävlade han i Melodifest­ivalen med låten ”Last Breath” och slutade då på en sjätteplat­s i finalen. Nu är han högaktuell­t med nysläppta ep:n ”Journey part 1” och nya singeln ”Nothing here”.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk till konserten. Liamoo är populär bland kids och temat på Pride i år är regnbågsfa­miljer med fokus på barnen. Då ska det vara någon artist som barn och unga känner igen och gillar och då landade valet på Liamoo, säger Anna Lindblom som sitter i styrelsen i den ideella föreningen Pro Love som arrangerar Pride.

pratstund med tonårsidol­en Liamoo före Pride-spelningen.

– Jag tycker att det är en ära att ens få köra på Pride-scenen. Pridefolke­t är riktigt nice och de kan vara bland de mest lojala fansen någonsin. Det var ett stort gay-community under Mellon och då märkte man verkligen vilket engagemang de har. Det ska bli svinkul i kväll, säger Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen.

Varför är Pride viktigt för dig?

– Min kusin kom nyss ut och han har haft en jäkla massa problem i skolan. Det är mycket folk som inte känner sig accepterad­e och därför är det viktigt för mig att uppträda på Pride, för att visa att de är viktiga, säger 20-åringen.

Vad handlar nya singeln ”Nothing here” om?

Konversati­onen avbryts en kort stund när Liam tar en bild med fans.

– Nothing here handlar om att vara med någon som du kanske tyckt om väldigt mycket men där kärleken sedan dött ut. Det känns tomt och man känner sig ensam även i sällskap. Den handlar om kärlek som inte går så bra, säger han när han är tillbaka.

Vid sjutiden drog Liamoo i gång och körde under sina drygt 30 minuter på scen tio låtar och småpratade lite med publiken. Det började lugnt men stämningen kom igång på riktigt halvvägs in i spelningen, när publiken som stod framme vid scen hoppade och dansade med i hans hitlåtar.

”Jag tycker att det är en ära att ens få köra på Pride-scenen.”

LIAMOO

EFTER KONSERTEN VAR Tilda Erlandsson, 14, från Varberg lite skakis och i extas.

– Det var jättebra! Jag fick röra hans hand och han gjorde ett hjärta tillbaka. Jag började gråta lite så nu har mina målade Pride-flaggor på kinderna runnit ut. Han är en av mina största idoler, säger hon.

Redan den 2 augusti är Liamoo tillbaka i Varberg, men den gången tillsamman­s med Rix FM festival.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? KRAMKALAS. Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen med Pride-konferenci­eren Niclas Christoffe­r före spelningen.
Bild: JOHAN PERSSON KRAMKALAS. Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen med Pride-konferenci­eren Niclas Christoffe­r före spelningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden