Hallands Nyheter

Svenska Fotbollför­bundet besökte Vinbergs IF för att ta del av klubbens arbete.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Att vara ute och träffa föreningsl­edare, det är ju det som ger energi” PETER LANDSTRÖM

SVFF

Årets barn- och ungdomsför­ening i svensk fotboll 2017, Vinbergs IF, hade under måndagen besök av Svenska Fotbollför­bundet. Utveckling och utbildning var i starkt fokus.

Peter Landström är föreningsu­tvecklings­chef på Svenska Fotbollför­bundet. Under måndagen var han och Rickard Strandberg, ordförande i distrikts- och föreningsk­ommittén på SVFF, på besök på Vinåvallen.

DUON VILLE TA del av hur Vinberg arbetar som förening, ett arbete som ju gav föreningen titeln som årets barn- och ungdomsför­ening föregående år.

– Att vara ute och träffa föreningsl­edare, det är ju det som ger energi, sa Peter Landström.

Vinbergs IF represente­rades bland annat av ungdomsans­variga Lina Andersson och Niklas Engholm som hade stor del i fjolårets utmärkelse.

– VI FÖRSÖKER vara här på plats så mycket som möjligt. Men det är mer för ledarna än för barnen, vi finns där som ett stöd, sa Niklas Engholm.

Strukturen med ledarutbil­dningar och andra träffar gillas skarpt av Peter Landström.

– I de föreningar där det anses vara viktigt att träffas tar också träffarna längre tid. Helt enkelt för att man har trevligt tillsamman­s, sa Landström.

Vinbergs IF satte 2009 en vision, eller sexårsplan, för 2015. I den fanns alla delar av föreningen med och snart är det dags för att sätta en ny, för 2025.

– Man måste ha mål, annars kan man inte nå det man vill, sa vice ordförande Kalle Ivarsson och fick medhåll av Niklas Engholm.

– Vi märker ju att det blir bättre och bättre. Ledare kommer och frågar ”Visst är det så här ni vill att vi ska jobba”, de frågar inte hur de ska göra, sa Engholm.

Utmärkelse­n har dessutom gett eko runt om i landet.

– Vi har fått flera förfrågnin­gar från andra klubbar som vill ta del av våra dokument, sa Lina Andersson.

PETER LANDSTRÖM VAR också ganska avundsjuk på föreningen­s facilitete­r.

– Jag tränar ett ungdomslag i Stockholm och vi är alltid två lag som delar på en konstgräsp­lan. Det är en viss skillnad.

 ??  ??
 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? SPEL I SOLEN. Stefan Gustavsson och Peter Landström tittar ut över ungdomsträ­ningar på Vinåvallen.
Bild: SIMON CARLSSON SPEL I SOLEN. Stefan Gustavsson och Peter Landström tittar ut över ungdomsträ­ningar på Vinåvallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden