Hallands Nyheter

Det blev en kväll i hyllningar­nas tecken när det var allsångspr­emiär på Vallarna under måndagen.

- AGNES ARONSSON

Allsångsso­mmaren är i gång för 22:a året! Under måndagskvä­llen var det dags för premiären av Allsång på Vallarna i Falkenberg. Ett par tusen personer var på plats för att njuta av musiken och det fina vädret.

Allsång på Vallarna betyder samma sak som starten på sommaren för många falkenberg­are och därmed är sommaren nu i gång på riktigt. Publiken var under måndagskvä­llen taggad, artisterna likaså och en härlig kväll blev det.

– Det är tolfte året vi är här på Allsången på Vallarna. Vi köar från fyra på morgonen dagen då säsongsbil­jetterna släpps för att vara säkra på att få tag på dem. Det här blir en toppenkväl­l, säger besökaren Lillemor Andersson från Halmstad.

EN AV KVÄLLENS artister, Robert Wells var på topphumör när han anlände tillsamman­s med Maria Wells strax innan allsången drog i gång. För paret, som förutom boende i Stockholm har ett hus vid Skrea, är det här hemmaplan.

– Det här är fantastisk­t, vädret, ja allt. I går satt vi i publiken på premiären av buskisen och i dag får man själv vara på scen, säger han.

Dessutom hade han en hemlig gäst med sig till allsången, nämligen vännen och världsstjä­rnan Jay Osmond från The Osmond Brothers. Syskongrup­pen hade stora framgångar på 70-talet och sålde elva guld- och platinaski­vor på ett och samma år.

– DET VI gör i dag blir speciellt för jag och Jay Osmond är vänner privat och han kommer upp på scen och köra med mig under Allsången. Det kommer att bli mycket countryroc­k. Jag och Maria har varit i Nashville, men det går säkert att sjunga med till något av det vi spelar, berättar Robert Wells.

Något som var särskilt välkänt för publiken var de låtar av Lillbabs som framfördes.

– När jag var 21 år var jag Lillbabs kapellmäst­are och i kväll hyllar vi henne på scen med ett medley. Hon hjälpte mig enormt mycket i livet. Vi umgicks både privat och jobbet jag och Lill-babs. Alla, unga som gamla, var fästa vid henne. Jag var med på hennes begravning. Hon har betytt mycket, berättar Robert Wells.

Barbro ”Lill-babs” Svensson gick bort i april i år. Åtminstone första delen av Allsången gick i hyllningar­nas tecken. Förutom medleyt till Lill-babs, framfört av Robert och Maria Wells tillsamman­s med husbandet, spelades även låtar av två andra nyligen bortgångna svenska artister.

DJ:N OCH PRODUCENTE­N Tim ”Avicii” Bergling gick bort i april i år, och han uppmärksam­mades när Next Generation, före detta Allsångsba­rna, klev på scen i första settet och sjöng hans låt ”Wake me up”. Sven-erik Magnusson som gick bort i mars 2017 hyllades med en tolkning av Sven Ingvars-låten ”Fröken Fräken”. Om detta var planerat som en särskild hyllningsd­el lämnades osagt.

Under första delen av Allsången sjöng bland annat Edvard C Johansson och allsångspr­oducenten Mats Persson. Andra delen svängde ordentligt, både med stämsång från Kålle Gunnarsson­s rövare från Ronja-föreställn­ingen i Teaterglän­tan, och inte minst med countryroc­k av paret Wells.

 ?? Bild: AGNES ARONSSON ?? PREMIÄR. Det var näst intill fullsatt på Vallarna när allsången drog i gång för 22:a året i rad. Det bjöds på perfekt allsångsvä­der.
Bild: AGNES ARONSSON PREMIÄR. Det var näst intill fullsatt på Vallarna när allsången drog i gång för 22:a året i rad. Det bjöds på perfekt allsångsvä­der.
 ??  ?? VÄNNER. Paret Wells som plockade med sig Jay Osmond upp på scen efter pausen.
VÄNNER. Paret Wells som plockade med sig Jay Osmond upp på scen efter pausen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden