Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Kristersso­n kan konsten att låta klok, pragmatisk och framsynt. Men stilen är begränsad. Risken som Moderatled­aren hela tiden löper är att låta vag och obeslutsam. Att kalla felräkning­spengar för reformer är dessutom retoriskt bondfånger­i.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Det finns förstås en mängd tänkbara eftervalss­cenarier som varken Ulf Kristersso­n eller någon av de andra partiledar­na kan svara på idag hur de skulle ställa sig till, men den innehållsl­iga markeringe­n är långt viktigare.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Det som händer på främmande kust kommer antagligen inte att tränga genom på minglen under Almedalsve­ckan, uppblandat med Vm-eufori efter att Sverige sensatione­llt gick vidare till åttondelsf­inal. Den svenska debatten lär fortsätta kretsa kring migration och ”enkla” symbolfråg­or.

Söderhamns-kuriren (obun)

* Valet väntar runt hörnet. Ett nytt politiskt ledarskap ska röstas fram och det finns all anledning för unga att engagera sig. Den som inte tar ställning kommer heller inte påverka världen i en bättre riktning. Istället lämnas fritt spelrum för andra att avgöra framtidens Sverige.

Södermanla­nds Nyheter (C) * Vem bestämmer över svensk utrikespol­itik? Hoppsan, där blev det mål mot Mexiko och en svensk minister reser till Putins diktatur. När fotbolls-vm började var utgångspun­kten att inga svenska ministrar skulle resa dit. Nerikes Allehanda (Lib)

* Diskussion­en borde föras i motsatt ordning: vad innebär vår hållning i sakfrågorn­a för vem vi kan sitta i regering med. Det borde vara en eftertanke. Det är ett tveeggat svärd: KD tillhör dem som misslyckat­s med att nå ut med vilka sakfrågor som är viktiga.

Skånska Dagbladet (C) * Regeringen­s kamp mot negativ stress i arbetslive­t, illojal konkurrens på områden som transport och byggeri måste få fortsätta. Tryggheten på jobbet ökas. Detta fordrar att valrörelse­n också handlar om hur maktobalan­sen mellan löntagare och företagare ska ändras.

Tidningen Ångermanla­nd (S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden