Hallands Nyheter

Npf-hus saknas i kommunen

-

VARBERG. Det saknas en plats i samhället för oss med NPF och våra anhöriga. Vi behöver ett ställe där vi kan mötas, stötta och ledsaga varandra, aktivera oss och utveckla våra idéer. En för oss anpassad plats där vi kan känna oss trygga, få möjlighet att till exempel ta en fika, skapa eller bara koppla av. Ett Npf-hus helt enkelt.

Vi med NPF upplever att vi ofta hamnar utanför samhällets ramar och känner oss därför inte delaktiga i det.

I VÄRSTA FALL inte ens välkomna. Många av oss känner ett skriande behov av en plats, ett hus, där vi kan vara och umgås på våra villkor, och som är anpassat till våra behov, svårighete­r och lättheter.

Ett sådant hus skulle också kunna fungera som en brygga ut till det övriga samhället, och eventuellt också som ett informatio­nsforum om NPF för att öka kunskap och förståelse. Vi behöver få möjlighet att ingå i ett sammanhang och ta del av våra samhälleli­ga rättighete­r trots våra svårighete­r.

ETT SÅDANT HUS skulle till exempel kunna rymma ett enkelt fik, möjlighete­r till olika former av skapande, vilorum, mötesrum, ett litet kontor samt ett större rum för gemensamma aktivitete­r med möjlighet att anordna föreläsnin­gar, infoträffa­r, utställnin­gar mm.

Här har Varbergs kommun en möjlighet att göra något för en av de mest utsatta grupperna i vårt samhälle! Behovet är stort! Snälla, glöm oss inte!

Lena Brolin

 ?? Bild: MALIN STRANDDBER­G/ARKIV ?? STRANDSKYD­D. Vänstern vill inte att några inskräknin­gar ska göras i de rådande bestämmels­erna kring strandskyd­d, för att insöar och stränder ska kunna nyttjas av alla.
Bild: MALIN STRANDDBER­G/ARKIV STRANDSKYD­D. Vänstern vill inte att några inskräknin­gar ska göras i de rådande bestämmels­erna kring strandskyd­d, för att insöar och stränder ska kunna nyttjas av alla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden